A FŐKERT Nonprofit Zrt munkatársai az elmúlt hetekben megtisztították a Lovas úti rézsűt. A cserjék ágait megifjították, a növényi hulladékot és lakossági szemetet elszállították a területről. 

 

Lemosó permetezés:

Február végén – március elején a FŐKERT Nonprofit Zrt. megkezdi a kerületi fasorok fáinak tél végi lemosó permetezését. A permetezések alapvetően az éjszakai órákban történnek, hogy a gyalogos és közúti forgalmat ne zavarják.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. mintegy három hét alatt végzi el a kezelésükben lévő több mint 10 ezer fa növényvédelmét, melyek között a kőris, a japánakác, a juhar, az ostorfa valamint a hárs a leggyakrabban előforduló fafaj. A lemosó permetezésre azért van szükség, hogy a fás részeken, kéregrepedésekben áttelelő kártevők - takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabóca - számát gyérítsék.

Az alkalmazott szer közterületi felhasználásra engedélyezett, környezetbarát készítmény. A leggondosabb munkavégzés közben is előfordul azonban, hogy a szer a parkoló autókra hullik. A permetezőszer az autóban semmilyen kárt nem okoz és az első autómosáskor - plusz költséget nem okozva - eltávolítható, könnyűszerrel lemosható.

A permetezőszer hatásmechanizmusára jellemző, hogy paraffinolaj tartalmánál fogva megfullasztja a kártevőket. Azért, hogy ezt a hatását mind jobban kifejthesse, magas dózisban, nagy légmennyiséggel kell kijuttatni, így a szer a kártevők áttelelő alakjait vastagon befedi, körbevonja.

Az I. kerületben a Szentháromság téren és a Döbrentei téren február 27-én, a Gellérthegyen február 28-án és március 1-jén, míg a Lovas úton, az Attila úton, a Krisztina körúton és a Palota úton március 3-án és 4-én végzik el a permetezést.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr815820738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása