A mai napon helyére emelték a Trófea szobrokat, amelyek a Várkert Bazár Lépcsőpavilonját díszítik. A szobrokat Csányi Szabolcs restaurátor szobrászművész keze nyomán újultak meg. 
Az eredetileg horganyból készült Trófea szobrokat a Várkert bazár 1958-as felújítása során műkőből öntötték ki, most az 1883-as, azaz eredeti állapotnak megfelelően ismét horganyból készültek el a szobrok. 

A levetett páncélt és sisakot fatuskó emeli a kompozíció fölé. Az egyik vállon sas, a másik vállon pedig koszorút nyújtó mozgalmas nőalak látható. Növényi motívumok, palmetták díszítik többek között a központi páncél övét, illetve a pajzsok között, tölgyfalevél ornamentika, a bal alsó sarokban széles szalagra vésett szöveg található.

Várkert 02.jpg

 

Várkert 01.jpg

 

Címkék: szobrok Várkert Bazár

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr345841743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása