Régóta folyó nyomozás eredményeként fogták el a rendőrök egy gépkocsi - lopó társaság három tagját. A történet 2014. június 1-jén kezdődött, amikor a kerület egyik forgalmas utcájából eltulajdonítottak egy osztrák felségjelzésű, Audit. A nyomozás során sikerült megállapítani, hogy a gépkocsit hol „pihentetik”, így azonnal sor kerülhetett annak lefoglalására, majd a garázs bérlőjének elfogására. Rajta keresztül sikerült a banda további két tagját is beazonosítani és elfogni. A még szabadlábon lévő negyedik társuk ellen elfogatóparancsot bocsátottunk ki. Az előállított személyek ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás. 


Fényes nappal a villamosról lelépő középkorú nő válláról rántotta le egy ismeretlen fiatal férfi a táskát, majd azt a tőle pár méterre lévő társának dobta. Ezután ketten két irányba menekültek. Az ügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.Kérjük, figyeljenek értékeikre! Közismert, hogy az általában zseblopásokat végrehajtó személyek, olykor a kevésbé kifinomult módszerekhez folyamodnak. Megelőzhető az áldozattá válás, ha táskánkat szorosan magunknál tartjuk.      


A szomszédok gyanús mozgást észleltek, ezért kérték hatóságunk segítségét. A bejelentés szerint a késő esti órákban betörő ólálkodott a szomszéd kertjében, miközben elemlámpával világított. A helyszínre megfelelő óvatossággal kiérkező járőrök azt tapasztalták, hogy a ház tulajdonosa a kertet locsolja, egyéb világítási lehetőség híján, elemlámpát használva. Az eset szerencsés fordulatot vett, a szomszédok megnyugtatásán kívül, nem került sor rendőri intézkedésre.Továbbra is kérjük a lakosság figyelmét, amennyiben gyanús körülményeket tapasztal környezetében, értesítse hatóságunkat az ismert telefonszámokon. 

II. Világháborús bombát találtak a Várkert felújítása során. A kiérkező tűzszerészek megállapították, hogy a bomba egy oktatási célokra készült úgynevezett gyakorlógránát. A gránátot a megfelelő óvintézkedések betartásával a helyszínről elszállították.


Hatóságunk előtt már ismeret, a napokban előállított három személy. A Budai Vár ismert figurái korábban többször kerültek a hatóság látókörébe az úgynevezett „itt a piros, hol a piros” játék szervezőiként és végrehajtóiként is. Állampolgári bejelentések alapján jutott tudomásunkra, hogy ismét megjelentek a vár területén és a jól bevált módszerrel igyekeznek megkárosítani a turistákat.  Elfogásuk megszervezése gondos előkészületet igényelt. A gyanúsítottak a Vár területén, sőt a Vár közvetlen környezetében is több figyelőszemélyt állítottak fel, akik baj esetén azonnal jeleztek egymásnak. 

A civil ruhás nyomozók akkor csaptak le rájuk, amikor éppen osztozkodtak a megszerzett zsákmányon. A sértettek elmondták, hogy jól megszervezett koreográfia szerint zajlottak az események. Láthatták, hogy vannak olyan személyek, az úgynevezett”beetetők”, akik fogadnak és nyernek is. Ezen felbuzdulva mertek fogadni ők is, amit természetesen azonnal el is buktak. Ekkor egy másik beépített ember felajánlotta, hogy „kölcsön” ad és meg sem várva a sértettek beleegyezését azonnal fogadást is kötött nevükben, amit persze szintén elveszítettek. Ekkor a „kölcsön adó” személy követelte hogy az őt ért kárt térítsék meg, egyúttal fel is ajánlotta, hogy elkíséri őket egy bank-automatához.

A sértettek ekkor már érezték ugyan, hogy itt valami nem stimmel, valószínűleg áldozatai lettek egy jól megszervezett csalásnak, azonban nem volt választási lehetőségük. A „kölcsön adó” személy fizikálisan erősebb testalkatával valamint ki nem fizetése esetén „nagy baj” kilátásba helyezésével a hely és nyelvismerettel nem rendelkező turistákat megfélemlítette.

Az elfogott három személy ellen hatóságunk zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A Vár nemcsak kerületünk ékessége, hazánk szimbóluma is. A külföldi vendégek által is előszeretettel látogatott nevezetesség területén történt bűncselekmények hazánk hírnevét is negatívan befolyásolják. Emiatt is fontosnak érezzük, hogy minél előbb megszüntessük és felszámoljuk az ismét felbukkant bűnbanda tevékenységét. Ezért is kérjük, hogy amennyiben ilyen cselekményt észlelnének, azonnal értesítsék hatóságunkat.
 

A Lánchíd pillérjéről kellett letessékelni azt a hazánkba látogató turistát, aki körülbelül 4 méter magasból kívánt fővárosunkról képet készíteni. Miután a fiatalember a magasból lemászott, a járőrök felhívták figyelmét arra, hogy nemcsak a híd műemlék mivolta miatt, hanem balesetveszélyes tevékenysége okán is, tartózkodjon az ilyen jellegű cselekményektől.
 

Nagy zsákmánya volt a héten annak a gépkocsi feltörőnek, aki egy Mercedes gépkocsi ablakát betörte, majd az utastér kesztyűtartójából elemelt egy több millió forintot tartalmazó borítékot, valamint a sértett laptopját. Már többször jeleztük, de ismét felhívjuk figyelmüket, hogy a gépkocsi nem páncélszekrény, értékeiket lehetőleg ne tartsák benne. Ha pedig értéktárgyaikat méretüknél fogva nem tudják magukhoz venni arra az időre, míg az autóból kiszállnak, ne hagyják szem előtt. Az elkövetők elsősorban azokat a gépkocsikat törik fel, ahol látják, hogy érdemes. Ne adjanak esélyt nekik, ne váljanak áldozattá!

Címkék: Rendőrségi hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr126529041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jednota 2014.07.21. 16:18:11

Nagyon rossz ezeket a híreket minden konkrétum nélkül olvasni. Lehet, hogy meg sem történtek? Vagy évekkel ezelőtti hírek? Kérem tolmácsolják a rendőröknek, hogy attól nem sérülnek senkinek sem a jogai, ha dátumot, helyszínt stb. tesznek bele, amitől legalább életszerűbb lesz a történet.

egyker 2014.07.21. 21:28:31

@jednota: Sajnos ez a hivatalos sajtóanyaguk, jelezzük nekik, de nem hiszem hogy fognak változtatni rajta a kedvünkért. Az biztos hogy az elmúlt 1-2 hét megtörtént esetei.
süti beállítások módosítása