A nagy sikerű Vuk és Rumini játszóterek után szeptembertől újabb mesés játszótér várja majd a gyerekeket az I. kerületben: a Naphegyen Pom Pom meséi elevenednek meg. Az építési munkálatok július 23-án kezdődnek meg. Ugyancsak szeptemberre bővíti ki a Budavári Önkormányzat a gellérthegyi Vuk játszóteret. 

Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat... 

Minden bizonnyal minden gyermek - és a felnőtt – jól ismeri a Pom Pom mesék szövegét. Szeptembertől Csukás István és Sajdik Ferenc által megálmodott jellegzetes mesefigurák a Naphegy téren lévő játszótéren elevenednek meg. A meglévő játszótér felújítása után a gyermekek többek között Festéktüsszentő Hapci Benő házában, a Madárvédő Golyókapkodó és persze Gombóc Artúr házában élhetik újra a kalandokat. De helyet kap a Radírpók, a Szomorú Szamovár és a mesebeli hirdetőoszlop is. Természetesen egy padon maga Picúr és Pom Pom várja majd a gyerekeket. 

Az építési munkálatok július végén kezdődnek meg a Naphegy téren, a kivitelező vállalta, hogy az ütemezést úgy alakítja, hogy lehetőség szerint csak részlegesen kelljen lezárni a játszóteret. A kivitelezés utolsó szakaszában, várhatóan augusztus második felében teljesen lezárják a területet. 

Szeptembertől megújult játszótér várja majd a gellérthegyi gyerekeket is. Itt a közkedvelt Vuk játszóteret bővíti ki a Budavári Önkormányzat: többek között Karak odúját és rókalyukakat is álmodtak a tervezők a Bérc utcába. 

A Budavári Önkormány 2010-ben alakította ki a Gellérthegyen a Vuk játszóteret, amelyet Dargay Attila emlékére ajánlott. Az egyedi tervezésű játszótér a Vuk mesefigurákkal hamar a családok kedvence lett. A Rumini játszótér első üteme, a Szélkirálynő hajó tavaly decemberre készült el a Vízivárosban, majd idén májusra az Egérvárost is birtokba vehették a gyermekek. 

A Budavári Önkormányzat tematikus játszótér építési-programja a Naphegyen a Pom Pom játszótérrel folytatódik.

 

A kép nagyobb méretben történő megtekintéséhez kattintson a képre:

pompom01.jpg

Címkék: fejlesztés játszótér építés játszóterek Naphegy VUK Szirtes utca Pom pom Naphegy tér

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr696537835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása