Már készülnek Budapest új CAF villamosai a spanyolországi Zaragozában, ahol a megrendelt 47 szerelvényből álló flotta első darabjainak fényezése zajlott ma az üzemben.

Az új járművek – melyekből az utolsó tíz darab részben már a Dunakeszi Járműjavítóban készülhet el – a megújuló 1-es és 3-as villamos vonalára, valamint a terveink szerint 2015 végére kiépülő budai fonódó villamoshálózatra, azaz az Óbudát és Újbudát összekapcsoló 19-es és 61-es vonalára kerülnek majd. Az új villamosok alacsony padlósak, tehát segítik az utasok közlekedését, kényelmesebbé teszik a járművek használatát. További előnyös műszaki megoldásuk, hogy az utasterükben nincsenek „lábtartó dobogón” elhelyezett ülések.

A rövid változat egyszerre 200 utast szállíthat 46 ülőhellyel. A hosszabbik típus 345 utas szállítására alkalmas 81 ülőhellyel. A járművek utastere légkondicionált, fűtött, fedélzeti utastájékoztató rendszerüket a FUTÁR-ba integráljuk, sőt kamerákkal is ellátják őket. Az első CAF villamosok jövőre állnak forgalomba a budapesti villamosvonalakon. A Budapesti Közlekedési Központ projektben dolgozó szakemberei Vitézy Dávid vezérigazgató vezetésével a spanyolországi Zaragozában lévő CAF gyárba látogattak, ahol a szerződést korábban aláíró Felipe Rodrigo, a CAF területi igazgatója fogadta őket.


(forrás: BKK)

Címkék: villamos BKK

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr916848925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása