Rendőrségi hírek

 2014.11.21. 12:45

Vaklármának bizonyult a bombafenyegetés Rendhagyó módon jelentett be bombariadót egy középkorú férfi, aki egyszerűen odasétált a Déli pályaudvaron szolgálatot teljesítő járőrökhöz és közölte velük, hogy robbanószert helyezett el az állomáson. Azt mondta, hogy a bombákat a nála lévő detonátorral képes működésbe hozni. A zavartan viselkedő férfit azonnal elfogták, de nem találtak nála semmiféle robbantószerkezetet, ahogyan a pályaudvar átvizsgálásakor sem került elő robbanóanyag. A férfit a mentők megfigyelésre korházba szállították.

Ittas vezetők okoztak baleseteket Egy szabályosan közlekedő motorost ütött el az a sofőr, aki nem adta meg az elsőbbséget a Dózsa tér és Attila út kereszteződésében. A balesetet okozó gépkocsi vezetőjéről kiderült, hogy ittasan és lejárt jogosítvánnyal ült a volán mögé. A felelősségét először vitató autós ellen a kerületi kapitányság büntetőeljárást kezdeményezett. Egy szintén alkohol befolyása alatt álló autós, a Hegyalja úton ment neki a munkavégzésre figyelmeztető táblának. Az ütközés hatására a tábla széttört, egyik darabja pedig eltalált egy közelben álló férfit.

Elfogták a „pirosozót” Egy „itt a piros, hogy a piros” játékban érdekelt, régóta körözés alatt álló férfit sikerült lefülelnie a kerületi rendőröknek. A bíróság az elkövetőt első fokon még szabadon engedte, azonban a másodfok elé vitt eljárás során a bíró elrendelte előzetes letartóztatását. A felelősségre vonás elől először külföldre menekült, amikor elfogyott a pénze, ismét megjelent kedvenc vadászterületein. Itt fogták el a rendőrök a férfit, aki immár előzetes letartóztatásban várja az eljárás lefolytatását.

Az ital rossz tanácsadó Házibuliban szórakozott, és túl sok alkoholt fogyasztott egy fiatal pár, amelynek hölgy tagja annyira rosszul lett, hogy mentőt kellett hívni hozzá. A mentősök kórházba akarták szállítani, ezt azonban a hölgy párja nem engedte: a munkáját végző mentőst egy alkalommal meg is ütötte. Végül rendőri segítséggel sikerült a nőt kórházba vinni, heves vérmérsékletű társa ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A hajcibálás is garázdaság Két fiatal lány, hajcibálással és egymás rugdosásával akarta lerendezni a köztük fennálló nézeteltérést. Egyikük a közeli padra tette a táskáját, ami a verekedés közben eltűnt. Mint a nyomozás során kiderült, a lányok ismerőse vitte el táskát azért, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Bár anyagi kár nem keletkezett, a két nőre garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt további kérdések várnak a rendőrségen.

Meglett a slusszkulcs Az autófeltörések és lopások visszaszorítása érdekében éjszaka is rendszeresen ellenőrzik a parkolókat a kerületi kapitányság emberei. Az egyik ilyen alkalommal a járőrök észrevették, hogy egy autó csomagtartójában benne felejtették a kulcsot. Mivel éjszaka nem tudták a tulajdonost értesíteni, a szélvédőn hagytak üzenetet. Másnap reggel a kocsi megkönnyebbült gazdája átvette a kapitányságon a kulcsokat. Hasonlóan szerencsésnek mondhatja magát az a biciklista, aki rosszul láncolta le a kerékpárját. A biciklit ezúttal nem a tolvajok, hanem a rendőrök vitték el, a helyszínen pedig egy értesítést hagytak a tulajdonos részére. A fiatalember pár óra múlva kereste fel a kapitányságot és tulajdonjogát igazolva, magához vette a kerékpárt.
( forrás: Várnegyed 2014. XI. 21.)

Címkék: Rendőrségi hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr876921097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása