A november 20-án megtartott Képviselő-testületi ülésen Varga Antalt választották meg a Budavári Önkormányzat alpolgármesterévé.

Varga Antalt, a Fidesz - KDNP önkormányzati képviselőjét alpolgármesterré választotta a Képviselő testület. A Budavári Önkormányzat alpolgármestere letette hivatali esküjét is a testület előtt.

01_15.jpg

Varga Antal 1948-ban született Jászberényben, pedagógus családban. Édesanyja tanítónő, édesapja magyar-francia szakos tanár, irodalomtörténész volt, Jászberény díszpolgára. Gyermekkorát itt töltötte, 12 évesen költöztek Budapestre. A Veres Pálné Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE TTK matematika - fizika szakán szerzett középiskolai tanári diplomát. 1973-ban nősült, felesége Pagony Antónia szintén matematika-fizika szakos pedagógus. Két felnőtt fiúk van, egyikük villamosmérnök, a másik közgazdász.

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Iskolában kezdte tanári pályáját. Az ELTE vezető tanáraként itt tanított közel 25 éven keresztül. 1991-1993-ig Bécsben, a Vienna International School nemzetközi iskolában tanított, meghívott tanárként fizikát, angol nyelven.

Több fizika tankönyv és példatár társszerzőjeként ismert a neve, a Műszaki Kiadó tankönyvsorozatát a mai napig számos iskolában használják.

1996-ban, a korábban az első kerületben alapított Szent Gellért Katolikus Általános Iskola igazgatói teendőivel bízták meg, azzal a feladattal, hogy az iskolából 12 évfolyamos intézményt hozzon létre. A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igazgatójaként 15 éven keresztül dolgozott, majd nyugdíjba vonulása után jelenleg is óraadó tanárként tanít az iskolában.

Több évtizedes tanári munkájának elismeréseként Miniszteri Dicséretben részesült (1988), megkapta az ELTE Trefort Ágoston emléklapot (1995), a Budavár Önkormányzat Virág Benedek díját (2012) és a Szent Gellért érdemérmet (2014).

Címkék: alpolgármester

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr706927955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása