2015 január 17-én (szombattól) visszavonásig a Széll Kálmán téren megkezdődnek azok a munkák, melyek a tömegközlekedési járatok útvonalát is befolyásolják. 

A 116-os (piaci) autóbusz:
A munkálatok miatt a Dékán utcából a 116-os autóbuszok nem tudnak majd a Várfok utcába bekanyarodni, ezért  a Fény utcai piactól a Dísz tér felé módosított útvonalon közlekednek. 

A járatok a  Fény utcai piac - Dékán utca - Széll Kálmán tér - Ostrom utca - Várfok utca - Bécsi kapu tér útvonalon közlekednek. A Széll Kálmán téren ideiglenes megállóhely kerül kijelölésre a metrópótló autóbusz megállóhelyén, valamint az Ostrom utcában. 

916-os (vári) éjszakai járat:  
A Széll Kálmán tér, Margit körútnál lévő végállomását nem érinti, helyette a Várfok utcában lévő megállóhelyről indul.

116valt.jpg



Január 17 üzemkezdettől - Január 18 üzemzárásig:

A 18-as villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Dózsa György tértől a Széll Kálmán tér metróállomásig. A villamospótló a Széll Kálmán tér Margit körút felőli oldaláról indul és megáll az 5-ös busz Rákospalota irányú megállóhelyén is.

Az 59-es és 59A villamosok pótlására a Széll Kálmán tértől (102-es autóbusz végállomásáról) Farkasréten át a Mindszenty József bíboros térig az 59-es jelzésű busz közlekedik. Szent János Kórház felé a 61-es villamospótlóval, vagy a Széll Kálmán tértől induló járatainkkal utazhatnak: 5, 22, 22A, 91, 155, 222. A pótlóbuszon kerékpár nem szállítható.

A 61-es villamos helyett a teljes vonalon villamospótlóval utazhatnak, mely a Széll Kálmán teret az 5-ös busz Krisztina körúti megállóinál érinti, illetve Móricz Zsigmond körtér M felé betér a 155-ös busz végállomásához is. A Völgy utca, Alsó Völgy utca, Versec sor menti megállókat a pótlóbusz nem érinti, mindkét irányban a Hűvösvölgyi úton át közlekedik.

A Széll Kálmán tér felújításának január 19-én (hétfőn) kezdődő, és várhatóan március elejéig tartó építési ütemében a teret érintő, azon áthaladó villamosjáratok két szakaszban fognak közlekedni. Ideiglenes  végállomás létesül az Attila út  - Krisztina körút kereszteződésénél, illetve a Szilágyi Erzsébet fasoron a Káplár utcánál. A január 19-étől érvényes közlekedési rendről hamarosan külön részletes tájékoztatást adunk. 

 

További részletes információ a BKK oldalán olvasható!

Címkék: villamos pótlás lezárás BKV BKK Széll Kálmán tér Forgalmi változások

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr917073689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása