Az áprilisi viharok a kerület növényzetét sem kímélték: Ahogy előzőleg írtuk a Tóth Árpád sétányon, a Harkály utcában, valamint a Linzi lépcsőnél is kidőlt egy-egy fa.

Szerencsére személyi sérülés ezúttal sem történt, a lakosság biztonsága érdekében az önkormányzat folytatja a faállomány ellenőrzését. A műszeres vizsgálatra azért van szükség, mert csupán szemrevételezéssel nem mindig lehet következtetni a növény valódi állapotára.

Gyakran előfordul, hogy a fa kívülről tökéletesen egészségesnek látszik, a kéreg és a lombkorona is ép, azonban a törzs belül már elrohadt. A felpuhulás miatt üregek alakulnak ki, a meggyengült szerkezet pedig képtelen ellenállni a szélnek.

fadoles.jpg

Ezért kell minden ilyen esetben eltávolítani a beteg növényt, hiszen minden előzmény nélkül, bármikor kidőlhet. A megelőzést szolgálja az öregedő fák tehermentesítése, az ágak ritkításával és visszavágásával jelentősen javítható az állékonyság. Ilyenkor szükség lehet a lombkorona teljes csonkolására, bár első látásra drasztikusnak tűnhet a beavatkozás, a következő tavasszal a fák ismét kihajtanak.

Címkék: fa favágás

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr947441684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása