parkolo.jpg

 

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében az I. kerület fővárosi tulajdonú útjain is díjköteles lesz a parkolás, június 1-től ezeken a területek is a Budavári Kapu kft. látja el a parkolás-üzemeltetést. Felhívjuk azon gépjárművel rendelkező lakosok figyelmét, aki eddig még nem váltották ki az ingyenes lakossági várakozási hozzájárulást, legkésőbb 2015. május 29-ig tegyék meg az Attila úti ügyfélszolgálaton.
 

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében az I. kerület fővárosi tulajdonú útjain a díjfizető parkolás üzemeltetése 2015. június 1-jén kezdődik. A 30/2010-es Fővárosi Közgyűlés rendelete szerint az I. kerületben a díjfizető övezet: a Csalogány utca - Bem rakpart - Jégverem utca - Fő utca - Clark Ádám tér - Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Várkert rakpart - Szent Gellért rakpart (5960 és 6229/2 hrsz.-ú területek) - Hegyalja út - Sánc utca - Szirtes ú - Számadó utca - Gyula utca - Mihály utca - Somlói út - Alsóhegy utca - Avar utca - Győri út - Márvány utca - Alkotás utca - Magyar jakobinusok tere - Krisztina körút - Vérmező út - Széna tér által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket, valamint az Antal utcát, a Bérc utcát, a Kocsány utcát, az Orom utcát, a Szirom utcát és a Szirtes utat is.

Felhívjuk azon gépjárművel rendelkező lakosok figyelmét, akiknek lakcímük a fővárosi tulajdonú utak mentén van, és eddig még az ingyenes lakossági várakozási hozzájárulást nem váltották ki, hogy 2015. május 29-ig tegyék meg az Attila úti Ügyfélszolgálati irodán.  (Cím: 1013 Budapest, Attila út 65., telefon: 225-7276, 225-7277)

Az ügyintézéshez kérjük, szíveskedjen elhozni a személyazonosító iratokat (személyi igazolvány és lakcímkártya), a gépjármű forgalmi engedélyét, illetve, amennyiben nem személyesen történik az ügyintézés, két tanú által aláírt meghatalmazást. Az eljárási díj 2000 Ft, amit helyben bankkártyával vagy posti úton tud megfizetni. (A postai befizetéshez csekk az ügyfélszolgálaton kapható.)

A parkolási övezet bővítése miatt a jegykiadó automaták telepítése május 11-én elkezdődött, a tervek szerint 35 új berendezést üzemelnek be, és 3 automatát helyeznek át a szakemberek a Budapesti Közlekedési Központ által jóváhagyott forgalomtechnikai tervek alapján. Május végéig az Attila úton és a Krisztina körúton nagyobb forgalomtechnikai munkálatokra (útburkolati jelek festése, KRESZ táblák kihelyezése) kell számítani, amely időnként forgalomkorlátozással is jár.

Kérjük, óvatosan vezessenek, figyeljék a megváltozott közlekedési rendet és a mobil megállni tilos táblákat!

Címkék: parkolás díjfizetés Attila út Krisztina krt

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr337453938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása