A Murad lift 2015.05.22-ei üzembe helyezés óta szállítja az utasokat a Lovas útról az Anjou sétányra. A lift kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást az EB Hungary Kft. nyerte el, a cég feladata a régészeti beavatkozások mellett, a várfal bontása, a liftakna szerkezetének kiépítése majd a személyfelvonó telepítése, a falburkolatok készítése és helyreállítása, a közvilágítás korszerűsítése, a távfelügyelet kiépítése, a lift szűk környezetben akadálymentes megközelítés kialakítása és a környezetrendezés. A beruházás értéke mintegy bruttó 120 millió forint.

 

Az Iskola lift: 2015.05.22-ei üzembe helyezés óta szállítja az utasokat az Iskola lépcső, (épülő) buszforduló mellől  az Ibolya utca /Hess András térhez/. A lift kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást szintén az EB Hungary Kft. nyerte el, a cég feladata a régészeti beavatkozások mellett, a várfal bontása, Ibolya utca felújítása,  a liftakna szerkezetének kiépítése majd a személyfelvonó telepítése, a falburkolat készítése és helyreállítása, a közvilágítás korszerűsítése, a távfelügyelet kiépítése és a környezetrendezés, valamint  a meglévő kút felújítása. A beruházás értéke mintegy bruttó 120 millió forint. 

 

A Gránit lift A Lovas út szintjéről szállítja majd az utasokat a Tóth Árpád sétány szintjére. A lift kivitelezésére kiírt pályázatot a Frenyó és társai Kft. nyerte el. A beruházás értéke bruttó 90 millió Ft. A kivitelezés előre nem látható, nem tervezhető  építési-műszaki akadályok miatt csúszott. Jelenleg a használatbavételi eljárás zajlik, mely lezárását követően lesz üzembe helyezhető a lift. Az üzembe helyezés időpontjáról későbbiekben tájékoztatjuk olvasóinkat.

A Liftek díjmentesen 0-24 óráig igénybe vehetők.

 

Címkék: lift Vár Budai Vár Gránit lift Murad lift Iskola lift liftek

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr987496004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása