A már életben lévő forgalmi változások:

http://www.bkk.hu/apps/docs/terkep/arviz.pdf


- A H5-ös hév Margit hídi alagúti szakaszának lezárása miatt a H5-ös hévek Békásmegyerről és Szentendréről csak a Margit híd budai hídfőig, a felszíni hév-állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza, ezért a H5-ös hév vonalán a Szentlélek tér H és a Batthyány tér M+H között pótlóbuszok közlekednek. A Batthyány tér felé a sűrített menetrenddel közlekedő 86-as, valamint a 160-as és 260-as autóbuszokkal is lehet utazni.

- A Margit hídi felszíni állomás peronjának teljes hosszában a kerékpárút ideiglenesen megszűnik. Kérjük, hogy a biciklivel erre közlekedők fokozottan figyeljenek az itt megnövekedett utasforgalomra való tekintettel, és az adott szakaszon gyalogosan tolják át kerékpárjukat.

- A 2-es villamos csak a Közvágóhíd H és az Eötvös tér között jár. A 2-es villamospótló autóbusz meghosszabbított útvonalon a Nyugati pályaudvar M és a Széchenyi István tér (Eötvös tér) között közlekedik.

- Gyalogosan és kerékpárral sem lehet átkelni az Újpesti vasúti hídon (Északi összekötő híd) a védekezési munkálatok miatt.

- A Margitszigetre és az Óbudai-szigetre is csak az árvízi védekezésben részt vevők mehetnek be.

- Közúti zárás van érvényben a budai és pesti alsó rakpartok teljes hosszában, a Margitszigeten, a III. kerületben a Királyok útján, a Pók utcában és a Nánási úton.

- Nem állnak meg a Margitsziget megállóhelyen a 4-es és a 6-os villamosok.

- Tekintettel a Margitszigeten zajló védekezési munkálatokra az Árpád hídon közlekedő 34-es, 106-os és 234-es buszok, valamint a 901-es, 918-as és 937-es éjszakai járatok mindkét irányban megállnak a Szigeti bejárónál, de felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Margitszigetre gyalogosan is csak az árvízi védekezésben részt vevő személyek mehetnek be.

- Nem közlekedik a 26-os busz, terelve jár a 34-es és az éjszakai 934-es busz.

- A D11-D12-es hajók nem közlekednek.

- Sűrűbben közlekednek az M2-es és az M3-as metrók (napközben 4 percenként), az 1-es, a 4-es, a 6-os, a 17-es, a 18-as villamosok, valamint a 9-es és a 86-os buszok. Péntektől a tapasztalatok alapján az eddigieknél is jobban sűrítjük az 1-es villamosokat: a reggeli csúcsidőben további 4 szerelvény közlekedik az 1-es villamosok vonalán a Bécsi út végállomás és a Lehel utca között, a legterheltebb Árpád hídi szakaszon biztosítva további férőhelyeket.


Tervezett változások:

- Ha a vízszint emelkedése szükségessé teszi, péntek délután vagy szombaton a BKK korlátozza a 19-es és 41-es villamosok forgalmát, ebben az esetben a 41-es villamosok a Batthyány tér M+H helyett a Krisztinavároson át a Széll Kálmán tér M végállomásra közlekednek, míg a 19-es villamosok a Kelenföld vasútállomás felől a Clark Ádám térig közlekednek.

- A vízszint emelkedése nyomán várhatóan szombattól szükségessé válik az M2-es metró Batthyány téri állomásának lezárása is. Ha erre sor kerül, a vonatok áthaladnak majd az állomáson – ezen intézkedések bevezetéséről később adunk tájékoztatást. A Batthyány téri állomás lezárása esetén a 11-es és 111-es autóbuszokat a Széll Kálmán tér M végállomásra tereljük, míg a 160-as és 260-as buszokat a Margit hídon át a Nyugati pályaudvar M végállomásra. 

- Az M2-es metró Batthyany téri állomásának lezárása esetén összevont metró- és HÉV pótló buszt indít szombattól a BKK a Széll Kálmán tér M – Batthyány tér M+H – Margit híd, budai hídfő H – Szépvölgyi út H – Tímár utca H – Szentlélek tér H útvonalon, mely egyszerre pótolja az M2 kieső állomását és segít a korlátozott H5-ös HÉV belső szakaszán. A pótlóbusz jelzése M2-H5 lesz.

Az autósokat kérjük, hogy kerüljék el a belvárost. Javasolt kerülőút az M0 körgyűrű, valamint a Hungária körút. Ha tehetik válasszák a kötöttpályás közösségi közlekedést: elsősorban az M2-es és az M3-as metrókat ajánljuk. Köszönjük!

A sűrített járatokról és a korlátozásokról tájékoztató az alábbi linken:www.bkk.hu/arviz

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr345348660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása