Kihirdették a Dísz téren álló Honvéd Főparancsnokság rehabilitációjának kivitelezőjét: a nyertes Nemes és Társai Építőipari és Szolgáltatási Kft. A munkálatokat már június közepén megkezdhetik. 


A kormány határozatban rendelkezett a Budai Vár területén évtizedek óta üresen, kihasználatlanul álló Honvéd Főparancsnokság épületének részleges rehabilitációjáról. A 700 millió forintos állami beruházást, amely az épület állagmegóvását, közönségforgalom előtti megnyitását tűzte ki célul, Zumbok Ferenc kormánybiztos irányítja, a tervezésben és lebonyolításban pedig a Várgondnokság Nonprofit Kft. működik közre - közölte a Budai Várnegyed, a Fertődi Esterházy-kastély és a Kúria Megújításáért Felelős Kormánybiztosság az MTI-vel.


A beavatkozás célja, hogy az épületmaradvány olyan műszaki állapotba kerüljön, hogy megnyithatóvá váljon a látogatók számára. Az épület alkalmas lesz turisztikai és kulturális információk közvetítésére, kiállítások, vetítések, színházi és zenei programok befogadására, valamint vendéglátóegységek kialakítására.


A felújítás főbb lépései az állagmegőrző munkálatokon túl a szabad átjárás biztosítása a Várba a korábban befalazott nyugati kapu megnyitásával, valamint az épület központi elemeként szolgáló, loggiával bővített négyzetes udvar használhatóvá tétele.


A munkálatok során nem kerül pótlásra a belső falfelületekről levert vakolat, így bemutatható lesz az eredeti, téglasorokból álló falazati struktúra. A munkálatok várhatóan 2013 végén fejeződnek be.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr585346934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása