A 2-es metró a Batthyány téren június 8-án szombaton reggeltől (várhatóan 8 órától ) nem áll meg!

A BKK információi szerint június 8-án szombaton, a Duna magas vízállása miatt lezárásra kerül a Lánchídi aluljáró, emiatt:

A 19-es villamos Kelenföld - Clark Ádám tér között közlekedik.
A 41-es villamos terelve közlekedik, Kamaraerdő - Széll Kálmán tér között.

A buszok közlekedésében az alábbi változás várható:

11-es járat Batthyány tér helyett a Széll K. tér felé terelve közlekedik.
160-as 260-as járat a Batthyány tér helyett, Óbudáról a Nyugati pályaudvarra közlekedik.

----------------------


A főpolgármester intézkedése nyomán elrendelt rendkívüli árvízi készültség keretében a mai napon a Fővárosi Katasztrófa-védelmi Igazgatóság, a BKK és a BKV szakemberei értékelték a H5-ös hév árvíz által érintett budai alagútjának műszaki állapotát, az árvíz által okozott kockázatokat. Ez alapján arról hoztuk meg a döntést, hogy a hév-alagút árvíz általi megemelkedésének elkerülésére a Bem rakpart Duna felőli oldalán a Batthyány tér és Margit híd közötti útszakaszt is bevonjuk az árvíz elleni védekezésbe, és az úttestet nehéz gépjárművekkel, buszokkal súlyozzuk le a födém megemelkedésének elkerülése érdekében. A műveletben a BKV autóbuszai és az FKF kommunális közszolgáltatásokat ellátó járművei is részt vesznek majd.

Az intézkedés végrehajtása érdekében a BKK megállási tilalmat rendelt el a mai napon, azaz 2013. június 7-én pénteken 22 órától a Bem rakpart Duna felé eső oldalán található parkolóban, a Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszon. A megállási tilalom további intézkedésig marad érvényben. Az ott parkoló autók tulajdonosait kérjük, hogy azonnal, de legkésőbb holnap, 2013. június 8-án, szombaton délelőtt 10 óráig vigyék el járműveiket. Az ott hagyott gépjárműveket kénytelenek vagyunk elszállítani a szombati nap folyamán.

Az árvízi védekezés ezen intézkedése a közúti forgalom korlátozásával is együtt jár. Ennek keretében a BKK 2013. június 8-án szombaton 18 órától lezárja a Bem rakpart ugyanezen szakaszának egyik, északi irányú sávját a forgalom elől. Az autósok ezen a szakaszon csak egy sávon közlekedhetnek majd, így jelentős torlódásra kell számítani a térségben. Kérjük, aki teheti, kerülje el a belvárost és az autóhasználat helyett válassza a sűrűbben közlekedő tömegközlekedési eszközöket.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr585350277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.