Autósok, figyelem! A Bem rakpart és a Fő utca árvízi védekezés miatti teljes lezárása miatt autóval ellehetetlenült a Dél-Budáról Észak-Buda irányába tartó forgalom a budai oldalon. Dél-Buda, illetve az M6-os, M1-es és M7-es autópálya felől kizárólag Pesten keresztül közelíthető meg Észak-Buda. A BAH-csomópont-Alkotás utca felől sem közelíthető meg, mivel a Margit körútról csak a Margit hídra vezet út, a Bem tér le van zárva. Elsősorban körbe, a várost megkerülve az M0-ás autópályát, másodsorban a városon belül a Hungária-gyűrűt javasoljuk a Rákóczi hídon, majd az Árpád hídon át. Szemléltető térképünk letölthető erről a címről: http://www.bkk.hu/apps/docs/terkep/kerulo.pdf

-------------------------------------------------------------------

A főpolgármester által elrendelt rendkívüli, árvíz elleni védekezési intézkedéseknek megfelelően az alábbi fővárosi közlekedési változások vannak érvényben vasárnap Budapesten:

- Lezártuk a Batthyány téren a metróállomást, illetve az aluljárókat is. Az állomáson az M2-es metrószerelvények megállás nélkül továbbhaladnak.

- A H5-ös hév Margit hídi alagúti szakaszának lezárása miatt a H5-ös hévek továbbra is Békásmegyerről és Szentendréről csak a Margit híd budai hídfőig, a felszíni hév-állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza, ezért a H5-ös hév vonalán a Szentlélek tér H és a Batthyány tér M+H között pótlóbuszok is közlekednek, „M2-H5” jelzéssel, melyek egyben az M2-es metró lezárt Batthyány téri állomása és a Széll Kálmán tér között is összeköttetést teremtenek. A Margit hídtól a Batthyány tér felé a sűrített menetrenddel közlekedő 86-os autóbusszal és az M2-H5 pótlóbusszal lehet közlekedni. Az összevont hév- és metrópótló autóbuszok a Széll Kálmán tér M – Batthyány tér M+H – Margit híd, budai hídfő H – Szépvölgyi út H – Tímár utca H – Szentlélek tér H útvonalon közlekednek. A járat egyszerre pótolja az M2 kieső Batthyány téri állomását és kapacitást biztosít a korlátozott H5-ös hév belső szakaszán.

- A Batthyány téri állomás lezárása miatt a 11-es és 111-es autóbuszokat a Széll Kálmán tér M végállomásra tereljük, míg a 160-as és 260-as buszokat a Margit hídon át a Nyugati pályaudvar M végállomásra.

- A Batthyány tér M+H aluljáróban az árvíz miatti forgalomkorlátozások visszavonásáig, illetve az aluljáró megnyitásáig bezárt a BKK jegy- és bérletpénztára. A Batthyány téren a hévpótló és a 39-es autóbusz által használt megállóban tudnak az utasok jegyet vásárolni reggel 6 és este 22 óra között.

- A Clark Ádám téri, Lánchíd alatti villamos-aluljáró lezárása miatt mind a 19-es, mind a 41-es villamosok módosított útvonalon, Dél-Buda felől a Széll Kálmán térig közlekednek. A villamosokat a Szent Gellért tértől irányítjuk a 18-as villamos vonalára. A kimaradó szakaszon a 86-os autóbuszokkal lehet utazni, melyeket sűrűbben közlekedtetünk.

------------------------------------------------------------
Képek, információk a Bem rakparti födémterhelésről
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.519751338083359.1073741888.124585274266636&type=3

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr495352037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása