Március 28-án 9 órakor Magyarország miniszterelnöke és Budapest főpolgármestere átadja az utazóközönségnek az M4-es metrót – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Tarlós István.

Hozzátette: március 22-án sikeresen befejeződött a hatóság által felügyelt, utasok nélküli próbaüzem. Az engedélyezési eljárás főszereplői a próbaüzem tapasztalatait összegezve utasforgalmi próbaüzemre alkalmasnak nyilvánították a rendszert. A legfontosabb engedélyek készülnek, szabályszerűen végzik az adminisztrációt; a 10 állomás, a vasúti pálya, a szerelvények típusengedélye, az üzembe helyezési engedély, az automata biztonsági berendezések és a vonatvezérlés engedélyeit – mondta a főpolgármester.

Tarlós István kitért rá: az utasforgalmi próbaüzemnek nem véletlenül ez a hivatalos megnevezése. A hatósági felügyelet ennek során is folytatódik, a végleges használatbavételi engedély csak 6 hónap üzemszerű, hibamentes működés után adható ki. Ez nem hiányosságot jelent, hanem mindenütt a világon így van – hangsúlyozta a főpolgármester. Emlékeztetett rá: „az általunk kitűzött, egyetlen határidőre sikerült ezzel a feladattal megbirkózni”.

Ingyen vehetik igénybe az utasok az M4-es metrót az átadó ünnepség napján és az azt követő két napon, azaz 2014. március 30-án üzemzárásig – döntött a Főváros felhatalmazására a BKK Igazgatósága. A döntést azzal indokolták: a Fővárosnak elemi érdeke, hogy az új vonalat az utazóközönség minél hamarabb megismerje és használatba vegye.
(forrás: BKK)

 

Új metró, új felszíni közlekedés, átalakul Budapest felszíni közlekedése.
Részletek: http://www.bkk.hu/m4/info.php

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr415878553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása