Hatalmas füst terjedt Pestről Buda irányába nagy sebességgel, melyet a Széll Kálmán térről sikerült megörökítenie az ittlakunk.hu oldal szerkesztőinek.

Füst.jpg

fotó: ittlakunk.hu

Egy zuglói cég telephelyén kigyulladt péntek délután az ott felhalmozott óriási mennyiségű szemét. Szemtanúk 50-80 méteres füstoszlopot láttak a helyszínen. A tűz részben átterjedt a szomszédos fuvarozó cég telepére, ahol egyebek mellett egy gázolajkutat is veszélyeztetett, de azt sikerült megóvniuk a tűzoltóknak - tudta meg a hvg.hu. A környéket régóta tönkreteszi már az odahordott szeméthegy, amely egyre nagyobb és nagyobb lesz. Azt nem tudni, adott-e valaki engedélyt a hulladéklerakásra.

 

A XIV. kerületi Rákospatak utcában található az a szeméttelep, ami kigyulladt pénteken. Máskor is volt már itt tűz, két éve, a nyári melegben. 

 

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelelmi Igazgatóság szóvivője a hvg.hu-nak azt mondta: 100-150 négyzetméteres az a hulladékkal teli telephely, ahol felcsaptak a lángok. A helyszínre 30 tűzoltó vonult ki összesen 6 tűzoltóautóval.

 

A lángok veszélyeztették a szomszédban található fuvarozó cég területét és egy azon található gázolajkutat is, de utóbbit végül sikerült megóvni.

 

A tűz oltása nem sokkal délután kettő óra után még tartott, 15 óra körül fejezték be.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr685917787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása