Április 29-én, kedden reggel megkezdődik a Lánchíd utca és környéke felújítása. Emiatt április 28-án éjféltől a kivitelező szakemberei lezárják a forgalom elől a Lánchíd utcát, az Apród utcát, és az Ybl Miklós teret.

Lánchíd utca.png

A Budai Vár és környéke közlekedésének fejlesztését célzó európai uniós program részeként 2014. augusztus végére újjászületik a Lánchíd utca és környéke. A most induló munkálatok során a megszépült Várkert Bazár környékén új burkolatot kapnak az utcák, korszerűsítik a közvilágítást, kerékpársávokat és új villamosmegállókat alakítanak ki, valamint megújítják és növelik a zöldfelületeket, s szökőkutak is létesülnek.

Az augusztus végéig zajló munkálatok – méretüknél fogva – jelentős forgalomkorlátozással járnak majd a környéken. Ugyanakkor a munkálatok ideje alatt az itt lakók, az itt lévő intézmények, vállalkozások, munkahelyek számára a kivitelező mindvégig biztosítja a gyalogos megközelíthetőséget és a kiszolgáló forgalmat.

Április 28-án éjféltől a munkálatok teljes idejére lezárják a forgalom elől a Lánchíd utcát, az Apród utcát és az Ybl Miklós teret. A Döbrentei utcát a csatorna-felújítás miatt már korábban lezárták. A Döbrentei tér felől a Várkert rakpart a villamospályán keresztül a célforgalom számára megközelíthető lesz. A munkálatokban érintett utcák lezárása miatt a Budavári Önkormányzat a Friedrich Born rakparton és az Erzsébet híd lehajtója alatt ideiglenes parkolókat jelöl ki, valamint az itt lakók számára a Váralja utca, a Fátyol utca, a Fogas utca, Hadnagy utca és az Öntőház utca parkolóhelyeinek az igénybe vételét javasolja.

A 86-os buszok a munkálatok teljes ideje alatt az Óbuda, Bogdáni út és a Halász utca között közlekednek, a 86-os déli szakaszán nem lesz buszközlekedés. Az utazási nehézségek feloldása érdekében – a BKK tájékoztatása szerint - a rakparti villamosok sűrűbben közlekednek majd. Köszönjük a türelmüket!

A munkálatok várható ütemezéséről a kivitelező cég munkatársai 2014. április 28-án, hétfőn 17 órától a Budavári Művelődési Ház (Bem rakpart 6 sz.) – I. emeleti Andrássy termében lakossági tájékoztató fórumot tartanak.

Címkék: Várkert Várbazár Útépítés Lánchíd utca

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr866083752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása