Feltehetőleg magyar és német katonák földi maradványai kerültek elő május 12-én, hétfőn Budapestem, a Várkert Bazár felújításához kapcsolódó útépítés során, a Lánchíd utcában.

A munkálatok során lőszert és emberi maradványokat találtak, jelenleg a HM Háborús Kegyeleti Főosztályának szakemberei vezetésével folytatódik a feltárás. A megtalált lőszerek miatt a terület mentesítését az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái végzik.

A Lánchíd utcában előkerült úgynevezett sírmellékletek, egyenruha maradványok és felszerelési tárgyak alapján magyar és német katonák maradványait találták meg.

Az utca építési terület lévén már le volt zárva, a jelenlegi tűzszerészeti munkák miatt forgalomkorlátozásra és egyéb lezárásra, ürítésre nem kell számítani. (HM)

Címkék: Várkert Várbazár Bazár

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr256157386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása