Rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Budapest területén, közepes bekövetkezési kockázat mellett kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében). Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat másod fokú, narancssárga riasztást adott ki a fővárosra.

Igazgatóságunk felhívja a lakosság figyelmét, hogy a heves szél miatt az ajtókat, ablakokat indokolt gondosan bezárni, a redőnyöket pedig felhúzni, vagy teljesen leengedni. A kitört ablakok, lehulló üvegszilánkok súlyos sérüléseket okozhatnak, kárt tehetnek, ezekért az épület tulajdonosai, tulajdonosi közösségei tartoznak felelősséggel. Az ablakpárkányra kihelyezett tárgyakat, virágládákat rögzíteni kell, illetve javasolt átmenetileg eltávolítani.

Ne parkoljunk gépjárművünkkel nagy, idős fák alá, ahol faág letörésére lehet számítani!
Gyalogosként közlekedve is számítsunk a szél által a magasból lesodort, leeső tárgyakra, kisebb-nagyobb faágakra, kerüljük azokat a helyszíneket, ahol ilyen veszélyekkel kell számolni, - írja a Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr196457171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása