Előkerült Veszelinov István aki még a hétvégén tűnt el. Megkerüléséről a lánya az alábbiakat írta a Facebookon:

"Úgy gondolom, el kell gondolkoznunk a következő történeten. Szeretném Veletek megosztani, akik a napokban mellettem álltatok és segítettetek, hogy hol volt 3 napig az Édesapám. Apu középsúlyos demens beteg, aki gyógyszeres kezelésre szorul, pénteken elcsavargott otthonról, keresésére szombaton országos körözést adtak ki a rendőrségen.

Miközben mi, és több segítő szervezet égre-földre kerestük, 3000-en osztottátok meg itt (amit ezúton sem tudok eléggé megköszönni), Apu szombat délután óta 72 órás szabálysértési őrizetben ült fogdában úgy, hogy a személyazonosságát sem tudták megállapítani. A Nála lévő pénztárcában voltak a mi (gyermekei és nővére) segélyhívó telefonszámaink. Az őrizetbe vétel oka az alábbi (1 napja kóborolt étlen-szomjan, és nem talált haza): „A … fánkárusnál V. I. kikért 2 db csokis fánkot és 2 db túrós fánkot, majd fizetés előtt a két csokisat és egy túrósat elfogyasztott, a negyedik túrósat összefogdosta és ezzel eladhatatlanná vált. Ezt követően felszólításra nem volt hajlandó az elfogyasztott fánkokat kifizetni. A lopási kár 380 forint, amely a sértett részére nem térült meg.”

Amikor tegnap (hétfőn) délután 18 óra körül kiderült számunkra, hogy hol van, és bevittük a fogdára az orvosi papírjait és a gyógyszereit, beszállították pszichiátriai osztályra. Most láthattuk, mert szerencsére megszüntették az őrizetbe vételt. Jelenleg a nevét sem tudja megmondani, de azért jól van, és már biztonságban. Vajon nem túl szigorú intézkedés ez egy láthatóan beteg emberrel szemben? Még egyszer köszönjük a rengeteg segítséget, aggódást és együttérzést!"
(forrás: ittlakunk.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr806468425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása