A Budavári Önkormányzat megbízásából folytatódik a graffiti-mentesítés az I. kerületben. A szakemberek a kapcsolószekrényeket és a kandelábereket tisztítják meg a falfirkától.

A Budavári Önkormányzat következetes fellépésének eredményeként az I. kerületben eltűntek a nagyobb falfirkák a házfalakról, üzletek kirakatairól, kerítésekről. Az elmúlt években az Önkormányzat saját költségén városrészről-városrészre haladva szorította ki a falfirkát. Majd szerződést kötött a graffiti-mentesítést végző céggel, amely vállalta, hogy a Polgármesteri Hivatalhoz érkező lakossági bejelentések alapján a lehető legrövidebb időn belül elvégzi a tisztítást. Graffiti-mentesítésre mintegy 60 millió forintot költött az Önkormányzat 2008 óta.

A program most újabb állomásához érkezett: a kerület – szintén saját költségvetési forrásból – a kapcsolószekrényeket, a kandelábereket tisztíttatja meg. Az Önkormányzat továbbra is arra kéri a lakókat, ha a letisztított felületen újabb falfirka jelenik meg, haladéktalanul jelezzék az Önkormányzat felé illetve ismeretlen tettes ellen tegyenek feljelentést a kerületi rendőrkapitányságon.

Ismeretes, Nagy Gábor Tamás kezdeményezésére a graffiti 2011-ben bekerült a Büntető-törvénykönyvbe, a bűnüldöző szervek szigorúbban léphetnek fel a graffitizőkkel szemben és lehetőség nyílt arra, hogy elkövetőket közmunkára, illetve az eredeti állapot helyreállítására kötelezzék.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr336506601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása