A kártevők egyik leghatékonyabb megelőzési módja az őszi lemosó permetezés, melyet a lombhullás időszakában - a vegetációs időszak befejeződésekor célszerű elvégezni. Az őszi lemosó permetezéssel a leveleken levő spórákat és áttelelő tojásokat is megsemmisítik, vagyis a fertőzött lombot is semlegesítik. 

A Budavári Önkormányzat megbízásából lemosópermetezést végeznek november 14 - november 30 között az I. kerület közterületein. Az alkalmazott szer közterületi felhasználásra engedélyezett, környezetbarát készítmény. A leggondosabb munkavégzés közben is előfordul azonban, hogy a szer a parkoló autókra hullik. A permetezőszer az autóban semmilyen kárt nem okoz és az első autómosáskor - plusz költséget nem okozva - eltávolítható, könnyűszerrel lemosható.

 

 

Címkék: Lemosó permetezés

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr646886681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása