A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 project keretében megkezdődtek a vári liftek építése. 


Iskola lift


Az Iskola lépcsőhöz tervezett lift az Ibolya utcához, a Hess András térhez szállítja majd fel az utasokat. A lift kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást az EB Hungary Kft. nyerte el, a cég feladata többek között a régészeti beavatkozás, a várfal bontása, a lift szerkezetének kiépítése majd a személyfelvonó telepítése, a falburkolat elkészítése, a közvilágítás cseréje, a távfelügyelet kiépítése és a környezetrendezés valamint  a meglévő kút felújítása. A beruházás értéke mintegy 120 millió forint.  

A kivitelezés miatt az Hess András térről Víziváros irányába levezető Iskola lépcsőt (falépcső) teljes szélességében lezárták. Kerülőútként a Halászbástya közelében található Schulek lépcső használatát javasoljuk.  A Gimnázium utcai park egy része szintén munkaterület.Gránit lift

A Gránit lépcsőhöz tervezett lift a jelenlegi Fedett lépcső mellett a Lovas útról a Tóth Árpád sétányra, a Szentháromság utcához hozza majd az utasokat. A lift kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást a Frenyó és Társai Építőipari Kft. nyerte el.  A vállalkozó feladata a régészeti beavatkozás, a várfal bontása, a lift szerkezetének kiépítése majd a személyfelvonó telepítése és a falburkolat készítése, a környezet rendezése. A beruházás részeként megújítják a közvilágítást és távfelügyeletet is kiépítenek. A beruházás értéke mintegy 96 millió forint.

Jelenleg a lépcső környezetében talajmegerősítést végeznek. A lépcső hosszabb időre történő teljes lezárására egyenlőre nem kerül sor, ám rövid időszakokra a gyalogos forgalmat korlátozhatják. A Lovas út - Gránit lépcső kereszteződésénél félpályás útszűkület nehezíti a közúti közlekedést, továbbá a Sziklakórházig az utca bal oldalán megállási tilalom kerület bevezetésre.Murad lift

A Murad pasa bástyájánál tervezett lift a Lovas útról az Anjou sétányra szállítja az utasokat. A lift kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást az EB Hungary Kft. nyerte el, a cég feladata többek között a régészeti beavatkozás, a várfal bontása, a lift szerkezetének kiépítése majd a személyfelvonó telepítése, a falburkolat elkészítése, a közvilágítás cseréje, a távfelügyelet kiépítése és a környezetrendezés. A beruházás értéke mintegy 120 millió forint.  

A kivitelezés miatt a Lovas úton és az Anjou sétányon útszűkület nehezíti a közúti közlekedést.


Képeink:

 

Címkék: vár lift Budavári vári lift liftek

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr256931179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retax 2014.11.25. 15:46:06

Azt lehet tudni, hogy mekkora lesz egy lift, elfér benne egy babakocsi majd? Vagy egy bicikli?