Frissítve (14:20)

Feloldották a Széll Kálmán tér és környékének lezárását, mert a tűzszerészek hatástalanították és elszállították reggeli órákban talált világháborús lövedéket . A korábban lezárt útvonalakat megnyitották, azonban jelentős torlódások vannak Budán. Újra megáll a Széll Kálmán téren az M2-es metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos. Újra a tér felújítása alatt megszokott útvonalán járhat a teret érintő többi buszjárat is, menetrendjük helyreállásáig azonban megnövekedett menetidőre kell számítani közlekedésükben, ezért kérjük, hogy lehetőség szerint válasszátok kötöttpályás járatainkat. Köszönjük a türelmet! (BKK)Frissítve (13:20)


Lezárták a Széll Kálmán teret a Várfok utcai villamosvágányok 100 méteres vonzáskörzetében, mert a tűzszerészek hatástalanítják, majd elszállítják a reggeli órákban talált világháborús lövedéket. A hatósági zárás idején nem áll meg az M2-es metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos a Széll Kálmán téren, emellett a teret érintő buszjáratok is rövidített vagy módosított útvonalon, várhatóan megnövekedett menetidővel közlekednek. Hosszabb utazási időre ugyanakkor a többi észak-budai buszjárat közlekedésében is számítani kell. Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy nem járhatóak a Széll Kálmán tér északi oldalán áthaladó útvonalak, így a Margit körútról a Krisztina körút felé vezető út, valamint a Krisztina körútról a Szilágyi Erzsébet fasorra a tér közepén keresztül átvezető ideiglenes útvonal. A Margit körúton a Széna tértől a Retek utcába terelik az autósokat, míg a Krisztina körúton dél felől csak az Attila útig lehet majd közlekedni, onnan a Vérmező utcán érhető el a Margit körút. A forgalomkorlátozások miatt jelentős torlódásokra kell számítani Budán, ezért kérjük, hogy aki teheti, ne üljön autóba, hanem válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban az M2-es metrót, amelyre ebben az időszakban a Déli pályaudvar végállomáson, illetve a Batthyány tér állomáson lehet felszállni. A Széll Kálmán tér lezárása miatti közlekedési helyzetről itt, a BKK Facebook-oldalán, valamint a BKK Info alkalmazáson keresztül folyamatos tájékoztatást adunk. 

Az M2-es metró átmenetileg nem áll meg a Széll Kálmán téren. 

A 4-es és a 6-os villamos rövidített útvonalon, a Széna térig közlekedik. 

A 16-os autóbusz a Széll Kálmán tér M végállomást nem érinti. A 16A és a 116-os autóbusz nem közlekedik.

A 21-es, a 21a, a 22-es, a 22A, a 155-ös, a 156-os és a 222-es autóbusz terelve, a Széll Kálmán tér M helyett a Déli Pályaudvar M végállomásig közlekedik.

Az 5-ös autóbusz megosztva közlekedik, Pasaréti tér és a Szent János Kórház, illetve Rákospalota, Kossuth utca és a Körmöci utca között. Nem érinti a Széll Kálmán tér M, a Nyúl utca, a Városmajor és aVasas sportpálya megállókat.

A 39-es autóbusz megosztva, a Batthyány tér M H és a Széna tér, illetve a Déli pályaudvar M és a Goldmark Károly utca között közlekedik.

A 91-es, 102-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér M (Csaba utca) megállót.

A 128-as és a 129-es autóbusz terelve, a Széll Kálmán tér M helyett a Déli Pályaudvar M végállomásig közlekedik.

A 139-es, 140-es, 140A autóbusz a külső végállomásoktól csak a Déli pályaudvar M megállóig közlekedik.

A 149-es autóbusz a Széll Kálmán tér M végállomást nem érinti.

A menetrend szerinti közlekedés helyreállításáig türelmeteket kérjük! (BKK)

 

Előzmény: 

 

Kedden reggel világháborús gránátot találtak a Széll Kálmán téren a Várfok utcai villamosvágányok közelében, a tér felújítási munkálatai során. A rendőrség és a tűzszerészek megkezdték a szükséges intézkedéseket. A robbanószerkezet hatástalanítása és elszállítása idejére – várhatóan kora délutánig – a gyalogosforgalmat a Várfok utcai rézsű tövéhez terelik el. A metróbejárat innen elérhető.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a robbanószerkezet hatástalanítása idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az esetleges lezárások következtében okozott kellemetlenségek miatt kérjük és köszönjük az erre közlekedők megértését és türelmét!  (forrás: BKK)

 

Címkék: bomba Széll Kálmán tér

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr347210919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2015.02.24. 10:51:12

Veszélyes errefelé itt dolgozni!!! Csak óvatosan avval a markoló-gépekkel!!!