A Budavári Önkormányzat Városüzemeltetési Irodájának megbízásából április 10-ig az alábbi parkfenntartási munkálatokat végzik el a parkfenntartók:

 

Faültetés:

A Városüzemeltetési Iroda megbízásából valamennyi kerületi játszótérre - vagy a játszótér környezetébe -  1 db. normand fenyő kiültetésére kerül sor, melyet karácsony környékén az önkormányzat feldíszít. 

 

dscf6297.JPG


Folytatódnak a kiszáradt fák pótlási munkálatai is. A faültetés idejére az alábbi közterületeken időszakos útszűkület nehezítheti a haladást:

- Csalogány u. (kőris)
- Corvin tér     (Acer)
- Pauler u.      (Fraxinus)
- Palota út      (Gleditsia)
- Sánc u.        (Hárs)
- Mikó u.        (Hárs)
- Mihály u.      (Hárs) 
- Czakó u.       (Sophora)
- Mészáros u.  (Ostorfa)


Cserjeültetés:

A faültetés mellett számos területen cserjeültetés is folyik. Új cserjesort alakítanak ki a Schulek lépcső alsó részén, a Sárkányölő Szent György szobor környékén, valamint a Logodi utca - Tábor utca sarkán a Hős tűzszerészek emlékműve mellett. A Mészáros utcai rézsűre orgonát, jázmint, forziciát ültetnek, a Szilágyi Gimnázium előtt kialakított új fasorban egynyári virágokat, valamit örökzöld cserjéket telepítenek. Megújul a cserjesor az Ostrom utca felső szakaszán, a Várfok utcában a földanya szobor környékén, és a Hattyú utca - Batthyány utca sarkán található kis parkban is, ahol várhatóan nyárig a csobogót is felújítják. A cserjeültetésen túl zajlik a virágültetés is, így valamennyi kerületi virágágyás megújul, megszépül. 


Utcabútorok:

Folyamatos az utcabútorok javítása, cseréje is, így a Hunyadi János út felső szakaszán a régi, törött, rossz állapotú hulladékgyűjtőket nagyobb kapacitású gyűjtőedényekre cserélték továbbá a Halászbástya - Zenepavilon környékén áprilisban tovább bővítik a padok és székek számát. A Halászbástya alsó részén a parkon átvezető sétaút kisebb mértékű felújítását is elvégzik így várhatóan pénteken, szombaton és hétfőn a Szent Mihály kápolna alsó kijáratánál lévő útszakaszt lezárják a gyalogosforgalom elől. Kerülni a Schulek lépcsőn keresztül lehet. 


Amennyiben kiszáradt közterületi fákat, üres fahelyeket, törött utcabútorokat észlel kérjük jelezze oldalunk elérhetőségein vagy hagyjon üzenetet az Önkormányzat ingyenesen hívható hangposta számán: 06-80-204-275 (köszönjük)

Címkék: fa virág faültetés parkfenntartás

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr177307292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.