Szépülnek a vári épületek

 2014.09.29. 19:48

Pajer01.jpg

Pajer02.jpg

Pajer03.jpg

Pajer04.jpg

Pajer05.jpg

Pajer06.jpg

Kép: MarkusDexter


A Táncsics utcai fal középkori kváderezését a "Vörös sün" ház háború utáni helyreállítása során találta Dragonits Tamás. Talált eredeti foltokat, amelyek a kő anyag drágasága miatt vakolatból alakították ki az épület felületét annak idején. A töredékeket meg szerették volna mutatni, illetve rekonstrukciót készítettek, hogy egységes megjelenés jöjjön létre. Az évek során a rekonstrukciós felület elöregedett ( a régi nem) és minőségi szellőző műemlékvakolatra kellet kicserélni az újat. A kicsit dülöngélős vonalak eredetiek, ahhoz kellett igazítani a mostanit. Szerintem nagyon kedves, kicsit archaikus az eredeti kiosztás - olvasható az épület kivitelezőjének tájékoztatásában. 

Címkék: vár épület felújítás budai vár