A munkaterület átadásával a július végén megkezdődött az I. kerületi óvodák és bölcsődék energetikai korszerűsítése. A beruházásokra 178,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Budavári Önkormányzat az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából.

Szeptember közepére a Lovas úti óvoda, a Mészáros utcai óvoda és a Nyárs utcai óvoda energetikai korszerűsítése, október elejére pedig az Iskola utcai bölcsőde energetikai korszerűsítése készül el. Valamennyi intézmény esetében elvégzik a homlokzatok és a födémszerkezetek utólagos hőszigetelését, nyílászárók cseréjét, a kazánokat modern, kondenzációs berendezésekre cserélik, valamint a radiátorokat termosztatikus szelepekkel szerelik fel. A beruházás a gyermekek bölcsődei és óvodai ellátásában nem okoz majd fennakadást.

Az energetikai korszerűsítésekre, amelyekkel jelentősen csökkenthető az intézmények energiafogyasztása és a környezeti terhelés is, a Budavári Önkormányzat 178,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjából.

A kerület az elmúlt években több intézményben is végrehajtott már hasonló energetikai korszerűsítéseket. A Lisznyai utcai Általános Iskola energetikai korszerűsítésére 34 millió forintot nyert az Önkormányzat 2010-ben. A pályázat keretében 2011 szeptemberére megtörtént az iskola külső falainak hőszigetelése, a padlásfödémek hőszigetelése, a fűtési rendszer szabályozhatóvá tétele és a tornaterembe korszerű légkezelő beépítése.

A Budavári Általános Iskola energetikai korszerűsítésére szintén 2010-ben nyert támogatást az Önkormányzat, összesen 107 millió forintot. A sikeres pályázat eredményeként a Budavári Iskolában is megtörtént az iskola külső falainak hőszigetelése, a padlásfödémek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer szabályozhatóvá tétele, légtelenítők beépítése és légszűrőház elhelyezése a tornaterembe.

A Maros utcai szakrendelő energetikai korszerűsítésére 2010-ben nyert támogatást a kerület, összesen 21 millió forintot. A beruházás során kicserélték a kazánokat, a csőhálózatokat thermoszelepekkel szerelték fel, és kicserélték az épület külső nyílászáróit.

Megújuló energiafelhasználás növelésére 2012-ben 37 millió forintos támogatást nyert a Budavári Önkormányzat. A pályázati támogatás segítségével három kerületi intézményben - az Iskola utcai bölcsődében, a Vízivárosi Óvodában, valamint a Toldy Ferenc Gimnázium tornacsarnokának tetején helyeztek el napelemeket, a bölcsődénél a melegvízelőállítást segítő napkollektor-hálózatot is beüzemeltek.

Címkék: óvoda energetika bölcsőde korszerűsítés

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr836602781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.