Előzőleg írtuk:

A vári buszforgalom csökkentése érdekében buszfordulót építenek a Hilton szálloda alá. A beruházás a Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési projekt része.Folytatódik az európai uniós forrásból finanszírozott Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési projekt, az önkormányzat március végén kezdte meg a Hilton szálló alatti buszforduló kiépítését, amely várhatóan augusztusra fejezõdik be.

A Hunyadi útról – a Hunyadi szobornál – a buszok lefordulnak majd a Hilton alatti területre (az eddigi gazdasági bejárathoz) és a turisták, látogatók itt tudnak majd kiszállni. A kibõvített és felújított terület alkalmas lesz a nagyobb autóbusz-forgalom fogadására.

Innen a nemrégiben elkészült vári lifttel tudnak kényelmesen és akadálymentesen feljönni a Várba. A Hiltonba érkezõ vendégeknek a szálloda – a beruházáshoz kapcsolódva – fogadóépületet alakít ki, így a vendégek már ezen keresztül érkeznek meg a szálláshelyükre.

A buszfordulóval jelentõsen csökkenthetõ a Várba behajtó buszok száma, ezzel pedig csökken a környezetterhelés, miközben a turisták rendezett körülmények között szállhatnak le a buszokról. Ismeretes, hogy a Schulek lépcsõ tövében, a Dísz térnél vagy a Palota út felsõ részén megálló buszok sok esetben zavarják a forgalmat. A buszforduló kiépítésének költsége mintegy százmillió forint, amelyet az önkormányzat uniós forrásból finanszíroz.

Címkék: Vár buszforduló

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr717502168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thistoowillpass (törölt) 2015.06.01. 18:05:12

És onnan merre repülnek tovább a buszok? És vajon hány fordulóval fog följutni egy busznyi ember???

Ezt valaki megint nem nézte meg alaposan. Vagy mégis...?

Thistoowillpass (törölt) 2015.06.01. 18:05:30

És onnan merre repülnek tovább a buszok? És vajon hány fordulóval fog följutni egy busznyi ember???

Ezt valaki megint nem nézte meg alaposan. Vagy mégis...?