A munkaterület átadásával ma megkezdődik a Clark Ádám tér rendezése. A megújult teret június végén adják át. 

A Budavári Önkormányzat beruházásában megkezdődik a Clark Ádám tér rendezése, amely várhatóan június végéig tart majd. A munkálatok során felújításra illetve átépítésre kerülnek a térburkolatok és a zöldfelületek. Ivókutat és automata öntözőberendezést is telepítenek a térre valamint kiépítik a díszvilágítást is. A felújítás költsége 120 millió forint, amelyet az Önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

Tavaly már elkészült a téren, a „0" km kő környezetében a kávézó is, amely szintén a nyáron nyit meg. A pavilon építésével az az Önkormányzat célja, hogy a turisták által látogatott terület rendezett legyen, ne illegális árusok foglalják el.

Ugyancsak a tavalyi évben készült el az Alagút tetejének a rendezése is. Ide az Önkormányzat védőkorlátot épített, hogy biztonságosabbá tegye a tetőn lévő teraszt. A párkányra erősen megdöntött fémtető került, amely megakadályozza, hogy valaki kimásszon vagy kiüljön ide. Ismeretes, korábban több halálos baleset is történt, mert a látogatók a tiltó táblák és a drótkerítés valamint a védősövény ellenére is kiültek a párkányra és lezuhanva életüket vesztették. A védőkorlát kiépítésével párhuzamosan a Budavári Önkormányzat felújította a terasz burkolatát, padokat és hulladékgyűjtőket helyezett ki.

Clark01.jpg

Clark02.jpg

 

Címkék: Clark Ádám tér Clark Ádám tér felújítás 0 km kő

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr75878213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jednota 2014.03.28. 10:02:32

Ahhoz képest, hogy elvileg fel fogják túrni az egészet, a kertészek ma reggel még a füvet vágták... hihetetlenül profi koordináció.
süti beállítások módosítása