parkolo.gif



2015. január 31-én lejár a 2014. évi parkolási és behajtási engedélyek érvényessége. 
Az új engedélyek kiadásának rendjét a Budavári Önkormányzat egyszerűsítette és az ügyfelek számára kényelmesebbé tette. Január 26-tól interneten is ellenőrizhető, érvényes-e a parkolási engedély. 


Aki a tavalyi évben rendelkezett érvényes engedéllyel és nincs gépjárműadó tartozása, annak erre az évre automatikusan meghosszabbítják az engedély érvényességét. Vagyis idén már nem kell a futárszolgálatot várni, hogy kézbesítse a parkolási engedélyt és nem kell a 2000 forintos költségtérítést megfizetni. 


Kivétel azok a személyek, akik a tavalyi évben költöztek az I. kerület területére vagy tavaly használt gépjárművet vettek. Ők ugyanis eddig nem a kerületben fizették meg a gépjárműadót. Így nekik még személyesen be kell fáradniuk az önkormányzat ügyfélszolgálati irodájára, ahol kérelmezhetik a parkolási vagy behatási engedély kiadását. A Váron kívüli parkolási engedélyek ügyében kérjük, az Attila úti ügyfélszolgálatot keressék (1013 Bp. Attila út 65.), míg a Budai Várba történő behajtási engedélyek ügyében a Városházán lévő ügyfélszolgálati irodát keressék (1014 Bp. Kapisztrán tér 1.)

Kérjük, hogy a személyes ügyintézéshez vigyék magukkal a személyi azonosító okiratokat (személyi igazolvány és lakcímkártya), a gépjármű forgalmi engedélyét és a gépjárműadó megfizetésének vagy adómentességének igazolását, valamint a 2000 forintos költségtérítési díjat.


2015. január 26-tól az ugyfelablak.budavarikapu.hu felületen tudják megtekinteni, hogy a saját gépjárművükre van-e érvényes engedély 2015. évre. Kérjük, ellenőrizzék és probléma esetén hívják az Ügyfélszolgálati iroda munkatársait a 458-3030-as telefonszámon.


Ugyancsak személyesen kell intézni a munkáltatótól kizárólagos használatba kapott gépjárműre a parkolási, behajtási engedélyt. A személyi azonosító okiratok (személyi igazolvány és lakcímkártya), a gépjármű forgalmi engedélye mellett kérjük az ügyintézéshez hozzák magukkal a munkáltatói cégkivonatot, az munkáltatótól aláírási címpéldányt, a gépjárműre vonatkozó használati engedélyt, igazolást arról, hogy a munkáltatónak nincs adótartozása, vagy adómentes, illetve - bérelt lízingelt autó esetén - a lízingelést, bérletet igazoló dokumentumokat valamint a 2000 forintos költségtérítési díjat.


Gazdálkodói és egészségügyi hozzájárulások:
A Budai Vár védett övezetére vonatkozóan a gazdálkodói és egészségügyi behajtási-várakozási hozzájárulások kiadása az I. sz. Ügyfélszolgálati Irodánkon (Kapisztrán tér 1.), a Váron kívüli városrészekre vonatkozóan a gazdálkodói és az egészségügyi várakozási hozzájárulások kiadása a II. sz. Ügyfélszolgálati Irodánkon (Attila út 65.) történik. 



Második autóra vonatkozó szabályok:

Az előző évhez hasonlóan lakásonként a második autóra vonatkozó hozzájárulás kiváltása várakozási díj megfizetéséhez kötött. Ez esetben az hozzájárulás csak személyesen igényelhető Ügyfélszolgálati Irodáinkon.


A várakozási övezetekben a várakozási díj kiszámításának alapja a BKV Zrt. egy utazásra érvényes vonaljegy árának megfelelő összeg (a továbbiakban: BKV), ami 2015. január 1-től 350.- Ft.

A különböző díjtételű területeken, a különböző járműfajták után óránként fizetendő várakozási díjakat a BKV és a területekre megállapított számok szorzata. 
(Díjtétel térkép)


1. díjtételű terület: Budai Vár, a Budai Vár várfalakkal határolt területe, kivéve a Dísz tér, a Szent György utca, a Színház utca, valamint a Palota 6452/1 hrsz-ú ingatlana.

2. díjtételű területek: Csalogány utca, Bem rakpart, Clark Ádám tér, Lánchíd utca, Ybl Miklós tér, Várkert rakpart, Döbrentei tér, Krisztina körút, Széll Kálmán tér, Széna tér által határolt terület, beleértve a határoló utakat és tereket, kivéve a védett övezet, a Dísz tér, a Hunyadi János út (Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakasza), a Palota út (Dísz tér és Lovas út közötti szakasza) a Szent György utca és a Színház utca.

3. díjtételű területek: Krisztina körút, Döbrentei tér, Hegyalja út, Alsóhegy utca, Avar utca, Győri út, Márvány utca, Alkotás utca által határolt terület, beleértve - a Krisztina körút és a Döbrentei tér - a határoló utakat és tereket.


A második autó költsége az 1. díjtételű területen: 131.250.- Ft.
A második autó költsége az 2. díjtételű területen: 109.375.- Ft.
A második autó költsége az 3. díjtételű területen: 87.500.- Ft.
Lakossági hozzájárulás lakásonként legfeljebb 2 gépjárműre adható.


A behajtási-várakozási hozzájárulásokkal (vári behajtás) kapcsolatosan a Kapisztrán téri Ügyfélszolgálati Irodán kaphatnak további felvilágosítást az alábbi telefonszámokon: 458-3025, 458-3030.

A lakossági várakozási hozzájárulások (Váron kívüli parkolás) ügyében pedig az Attila úti Ügyfélszolgálati Irodán kapnak további felvilágosítást az alábbi telefonszámokon: 225-7276, 225-7277

Címkék: parkolás parkoló I. kerület Budavári kapu

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr247058801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása