Figyelem!

Az árvízzel összefüggő talajvíz szint emelkedés miatt Víziváros térségében számos pince a napokban víz alá kerülhet!

 
-----------------------------------------------------------


Lakossági felhívást tett közzé az esetleges bűncselekmények elkerülése érdekében a Budapest Főváros Védelmi Bizottság Operatív Törzse, miután a tudomásukra jutott, hogy ismeretlenek a katasztrófavédelemre hivatkozva telefonon érdeklődnek a lakosságnál vagyontárgyaik biztonságával kapcsolatban.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben a bizottság felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg semmilyen adatfelmérést nem végeznek a lakosság körében, telefonon tájékoztatást nem kérnek. Amennyiben mégis tájékoztatásra lenne szükségük, azt csakis személyesen, egyenruhában, jelvény viselésével végzik - hangsúlyozták.

A fővárosi védelmi bizottság árvízvédelmi tevékenységéről a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (www.fovaros.karasztrofavedelem.hu) és a budapesti kormányhivatal honlapján (www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest) folyamatosan tájékoztatnak - olvasható a közleményben.


------------------------------------------------------------

A BKK tájékoztatása szerint: 


Várhatóan 
csütörtök délutántól a H5-ös hévek Békásmegyerről és Szentendréről csak a Margit hídi felszíni állomásig közlekednek, a csúcsidőben a megszokottnál ritkább, 8 perces követéssel. Munkanapokon Békásmegyer és Kaszásdülő között többlet kisegítő szerelvényeket is közlekedtetünk, Kaszásdülő és az Árpád híd M között pedig hév-pótló autóbuszokat is indítunk. A H5-ös hévvel Szentendre irányából érkezőket kérjük, hogy a Szentlélek téren szálljanak át az Árpád hídon közlekedő 1-es villamosra, amennyiben a pesti oldalra tartanak.

Az budai és pesti alsó rakpartok éjszaka lezárásra kerültek!

Ha a Duna vízszintje Budapesten eléri a 850 centimétert, a Batthyány téri állomás utasforgalom előtti lezárására sor kerül, így a metró szerelvények az állomáson áthaladnak majd. Az intézkedés keretében az állomás polgári védelmi kapuit bezárjuk, így az M2-es vonalon a közlekedés akkor is fenntartható marad, ha a Batthyány téri aluljárót esetleg elöntené a víz. Ha a Batthyány téri állomás utasforgalom előtti lezárására sor kerül, arról időben tájékoztatást adunk és ebben az esetben az állomás környékén a BKK módosítja a buszjáratok közlekedését a megfelelő átszállási kapcsolatok biztosítása érdekében.


A Margit sziget ma este teljes lezárásra kerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr615344890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása