Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre. A három napos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve.

A gyerekeket a Mese Mezei állatsimogató, a Kikeleti mesekert, valamint húsvéti kézműves alkotóház, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásleső nyuszik és további izgalmas programok várják. 
A felnőttek szája ízére Ünnepi Borterasszal, hagyományos húsvéti eledeleket készítő látványkonyhákkal, Sonkaházzal, székelyföldi ínyencségekkel, valamint a testi épséget is szem előtt tartva egészséges étkek utcájával készülnek a szervezők. 

A színes forgatagot teljessé téve a Savoyai terasz nagyszínpadán a világzene, népzene, néptánc, és a gyerekkoncertek széles választékában a család minden tagja megtalálja kedvencét. A nagyszínpadon többek között a világzene olyan sztárjai lépnek fel, mint a Ghymes együttes, Ferenczi György és a Rackajam, a Balkan Fanatik vagy Szalóki Ági, de különleges hungarikumnak ígérkezik a Vízbevető Húsvét Hétfői néptánc találkozó programja, vagy a Bokros zenekar lemezbemutató koncertje is. A gyerekek számára kedvenc muzsikusaik, Gryllus Vilmos és a Kolompos együttes húzzák a talp alá valót. Az autentikus népszokások bemutatása mellett Húsvét liturgiáját követve lesz Istentisztelet és hajnali áhítat. A tavalyi népszerűségen felbuzdulva, idén is hallgathatunk ünnepi, komoly zenei koncerteket. Többek között Sebestyén Márta és Andrejszki Judit régizene koncertjének lehetünk fül és szemtanúi. Az eseményeket tarkítja a Budapesti Történeti Múzeum zenés tárlatvezetése, mely a vár nevezetességeit interaktív módon mutatja be az ünneplő közönségnek.

A rendezvény idei vendégvárosa Sepsiszentgyörgy. A díszvendégek Háromszék élő, húsvéti táncos, zenés és kézműves hagyományainak bemutatásával érkeznek a rendezvényre.

Nagyobb méretű kép megtekintéséhez kattintson a képre:

01 Húsvét.jpg



Jegyárak:

Elővételben: 

Felnőtt napijegy: 2240 Ft
Gyerek napijegy: 800 Ft (3 éves kortól 14 éves korig) 
Diák és nyugdíjas napijegy 1200 Ft (diákigazolvánnyal) 
Családi napijegy: 4000 Ft (2 felnőtt + max. 4 gyerek)
 


Helyszínen:

Felnőtt napijegy: 2800 Ft 
Gyerek napijegy: 1000 Ft (3 éves kortól 14 éves korig) 
Diák és nyugdíjas napijegy 1500 Ft (diákigazolvánnyal) 
Családi napijegy: 5000 Ft (2 felnőtt + max. 4 gyerek) 

NOE tagoknak 50% kedvezményt biztosítanak a családi jegy árából (a NOE kártyán feltüntetett gyermek létszámra érvényes, ez az akció csak a helyszínen, az elővételi jegyekre nem érvényes!)
A rendezvényre szóló belépővel a rendezvény területén lévő összes interaktív játszóprogram, kézműves alkotóház, fakörhinta, állatsimogató, mesekert térítésmentesen vehető igénybe! 


További információ:
A látogatók a rendezvényre szóló belépővel a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításit is megtekinthetik. A Magyar Nemzeti Galéria állandó és időszaki kiállításai a rendezvény alatt kedvezményes kombinált jeggyel látogathatók. 

Címkék: Budavári Húsvéti Sokadalom Budavári húsvét

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr686028441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása