További villamosjáratok kapcsolódtak teljes körűen az új forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerbe. Ezentúl már a 19-es és a 41-es vonalán is kizárólag olyan szerelvények közlekednek, amelyeken működik a FUTÁR, azaz a pontos indulási idő megjelenik a közterületi kijelzőkön és a metróállomásokon kihelyezett monitorokon. A Budát átszelő két villamosjáraton műholdas helyzetmeghatározó rendszer segítségével mondja be az automata a következő megállót, és arról az utastérben elhelyezett kijelzőn is tájékoztat. 

Lépésről lépésre vonják be az összes vonalat Budapest új, egységes utastájékoztatási rendszerébe. A városszerte közlekedő mintegy 600 villamos több mint 80 százalékára kerülnek új kijelzők. Nyár végéig a hátralévő közel 200 villamosra folyamatosan szereli fel a Synergon a szükséges eszközöket. Bár a munkálatok technikai nehézségekkel is jártak – emiatt az érvényben lévő szerződés és a jogszabályok szerint kötbért kellett kiszabnia a BKK-nak – de jelenleg már nincs műszaki akadálya a szerelések befejezésének.

Címkék: BKK Víziváros Futár 41-es villamos 19-es villamos

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr106222828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása