A Vérmező úton új autóbuszsávot hozott létre a Budapesti Közlekedési Központ, mely a Krisztina körúti tömegközlekedési zónához kapcsolódik, ezáltal a 21-es, a 21A, a 102-es, a 139-es, a 140-es és a 140A busz elkerülheti a torlódásokat a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között.

A buszsáv a parkolók helyén létesült, az autósok által használt forgalmi sávok száma tehát nem változott, a megszüntetett parkolókat az útpálya bal oldalán valamint a Logodi utca elején pótolták.

Az új buszsáv kialakításával megújult a Vérmező út a Krisztina körút és a Várfok utca közötti szakaszon. Az útfelületre új kopóréteg került, a gyalogátkelőhelyek környékét akadálymentesítették: a vakok és gyengén látók biztonságos közlekedését a járda síkjából kiemelkedő, taktilis vezetősávok, a mozgásukban korlátozottaknak és a babakocsisoknak az új süllyesztett szegélyek jelentenek könnyebbséget.  

(forrás: BKK)

Címkék: buszsáv Krisztina krt Vérmező út

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr796306051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása