A Szilágyi Dezső téri templom tornyának felújítása ugyan még nem fejeződött be, de a gyülekezet fiataljai és öregjei azért nekiláttak a templom közvetlen környékének rendbetételéhez. Május végén rendezték meg a Magyar Református Egyház Szeretethíd nevű önkéntes programját az egész Kárpát-medencében. Ehhez a programhoz csatlakozva a gyülekezetből mintegy kétszáz fő vett részt különféle feladatok elvégzésében. Összesen tizennyolc helyszínen szolgáltak idejükből, erejükből,önként másoknak. Voltak, akik a máltai idősek otthonában látogattak meg időseket, mások az ORFI kórházban két emeletet takarítottak ki,megint mások a Mészáros utcai Szivárványország fogyatékosok napközijébe látogattak el.És voltak, akik a Szilágyi Dezső tér szépítésére szánták el magukat.

 

Szilagyi.png

A Szilágyi Dezső téri gyülekezet 304. számú Kőrösi Sándor Cserkészcsapata Panda őrse már péntek délután elkezdte a munkát. Harmadik éve ők azok, akik a templom körüli kőedényeket és a Szilágyi Dezső tér 3. számú társasház udvarát virágokkal ültetik tele. Még a délutáni zápor sem riasztotta õket el, mert egy cserkésznek ezt is állnia kell.Szombaton délelőtt aztán elkezdődött a második felvonás: mintegy 20-25 önkéntes állt neki a munkának. Ma már ott díszlenek a begóniák a templom előtti rézsűn.

Köszönjük a Budavári Önkormányzat kertészeti csapatának a segítségét. Hoztak szerszámokat, termőföldet, fűmagot, a munkálatok befejeztével elvitték a szemetet, és a gyülekezet pedig biztosította a 700 db virágpalántát és a szorgos kezeket, akik a virágok elültetése mellett még gyepesítettek is ahol a fû a téren kifagyott, és a templom előtti kocsifelhajtót is gyommentesítették.Jó volt együtt tenni valami keveset azért, hogykerületünknek ez a kiemelkedõen szép helyemég szebb, gondozottabb legyen.

Címkék: Szilágyi D. tér

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr76390131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása