A Budavári Önkormányzat képviselő testületének döntése értelmében júliustól több gyermek részesülhet iskolakezdési támogatásban, amelynek összegét tízezer forintra emelte az Önkormányzat. Az iskolakezdési támogatást Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány formájában kaphatják meg a családok. 

A kormányzati támogatások mellett a Budavári Önkormányzat kibővített támogatási formával járul hozzá a gyermekek iskolakezdésének költségeihez. Ezért gyermekenként tízezer forintra emelte a beiskolázási támogatás összegét a Képviselő-testület. A támogatásra az az I. kerületben lakcímmel rendelkező általános, vagy – a 19. életévét még be nem töltött – nappali tagozatos középiskolás gyermeket nevelő család vagy egyedülálló szülő jogosult, akinek családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át, azaz a 85.500 forintot, egyedülálló szülő esetében az 350 %-át, azaz a 99.750 forintot. 

A beiskolázási támogatást július 1-jétől szeptember 15-ig igényelhetik a családok és a támogatást Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány formájában kapják meg. 

A Budavári Önkormányzat kiemelten segíti a gyermekeket nevelő családokat, ezért a Képviselő –testület rendszeresen felülvizsgálja a támogatási formákat. Ennek eredményeként tavasszal bevezették az időszaki támogatás: Húsvét és Karácsony előtt 8000 forint értékű Erzsébet-utalvánnyal segíti az időseket és a rászoruló családokat az Önkormányzat. 

Címkék: iskolakezdési támogatás

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr216484931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása