A BKK Zrt. 2014-es burkolatjel-felújítási programjában a korábbinál korszerűbb műszaki és esztétikai megoldással kívánja növelni a forgalombiztonságot és ösztönözni a közlekedésben résztvevőket a buszsáv szabályos használatára. A program részeként most a kerületünket is érintő 16-os és 105-ös autóbuszok útvonalán, az V. kerületi József Attila utcában és a Széchenyi István téren található, a kerékpárosok számára is használható buszsáv is új, figyelemfelhívó piros útburkolati jeleket kapott, hasonlóan a korábban az V. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úti és a XII. kerületi Alkotás utcai busz- és kerékpársáv burkolati jeleihez

A közösen használt forgalmi sávokban javul a kerékpárosok biztonsága, a megerősített jelzések pedig a jogosulatlan buszsávhasználat visszaszorulását eredményezik a tömegközlekedés gyorsabb, zavartalanabb működését segítve. Tapasztalataink szerint a már megnyitott buszsávokban a biciklisek érdemben nem akadályozzák az autóbuszok közlekedését, és a járatok menetideje is tartható maradt. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a közös busz- és kerékpársávokat elsősorban a rutinosabb, gyorsabb bringások használják, másrészt a gyakran megálló autóbuszok és a biciklisek átlagsebessége között nincs nagy különbség.

A busz- és kerékpársávjelzések megerősítésén kívül kiemelt figyelmet fordítanak a gyalogosok biztonságára is. A főváros területén - kerületünkben például Krisztinavárosban - ebben az évben már több mint 100 helyszínen cserélték a már sokkal távolabbról észlelhető sárga hátterűre a gyalogátkelőhely jelzőtábláit, illetve létesítettek színes, veszélyt jelző piktogramot az útburkolaton.

A burkolatjel-felújítási program kivitelezési munkáit a BKK Közút végzi.

Címkék: buszsáv BKK

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr396499475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása