A Szentháromság utca felújítása miatt július 21-től – előreláthatóan augusztus 4-ig – az Úri utca mindkét irányból zsákutca lesz, az itt lakók közlekedését szakaszos megállási tilalommal és kétirányú forgalommal biztosítják. 

A Szentháromság utca és a Szentháromság tér felújítási munkálatai miatt 2014. július 21-től újabb forgalmirend-változások lépnek életbe a Budai Várban. 

Megnyitják az Országház utcát, amely a Kapisztrán tértől a Szentháromság tér felé – ahogyan korábban is - egyirányúvá válik. A 16-os autóbuszok is újra az Országház utcán közlekednek a Kapisztrán tér és a Szentháromság tér között. Az autóbuszok Szentháromság téri megállóhelyét is áthelyezték, ezentúl a Tárnok utca 28 sz. előtt állnak meg, a Dísz tér felé. 

A Szentháromság utcát továbbra is lezárják, csak gyalogosforgalom biztosított a területen.

A felújítási munkálatok miatt az utcában a Hadik szobor előtt terület lezárják, ezért az Úri utca mind a Kapisztrán tér felől, mind a Dísz térről zsákutcává válik. A közlekedés szakaszos megállási tilalommal, kétirányú forgalom biztosítása mellett zajlik majd.
 

A kétirányú gépjárműforgalom biztosítása miatt tilos megállni

-       az Úri utca 49-51. és a 60-as szám előtti területen
-       az Úri utca 35. és a 42-44-es szám előtt

-       az Úri utca 23. és 30-as számú épület előtt
-       a Hadik szobor és a Balta köz közötti területen
-       az Úri utca 26. szám előtt
-       az Úri utca 9. és 10. szám előtt.


A Szentháromság utca – Úri utca torkolatának felújítási munkálatai várhatóan augusztus 4-ig tartanak.

Ismeretes az Önkormányzat saját beruházásában végzi a Hess András tér – Szentháromság tér – Szentháromság utca felújítása. Az útpályát egy szintbe hozzák a járdával, az így kapott sétálórészt pedig vágott felületű bazalt nagykockakővel burkolják. A Szentháromság-szobor körüli és a Magyarság Háza előtti téren díszburkolatot építenek. A beruházásra 1,2 milliárd forintot biztost az Önkormányzat a költségvetésében. A Hess András teret már megnyitották a forgalom előtt, a Szentháromság tér és a Szentháromság utca felújítása augusztus elejére készül el. 

 Fontos tudnivaló, hogy a felújítás után jelentősen változik a parkolás ezeken a területeken. A Hess András téren a tér közepén lévő járdasziget két oldalán és a Hilton előtti területen lehet parkolni, az Ince pápa szobor körüli kis parknál a korábbi gyakorlattal ellentétben már tilos a parkolás. A Fortuna utcában a pártalan oldalon a szegéllyel párhuzamosan lehet parkolni, a Tárnok utcában pedig mindkét oldalon, a szegély mellett. A felújítás után a Szentháromság téren tilos lesz a parkolás, míg a Szentháromság utcában mindkét oldalon, a szegély mellett lehet majd parkolni.  


Előre tervezett fontosabb útlezárásokról, megállási tilalmakról térképes tájékoztatónkban kaphatnak információt, melyet oldalunk jobb oldalán a Forgalmi változások menüpont alatt érhetnek el!

Címkék: Országház utca Szentháromság tér vári útépítés Úri utca 16-os busz Útépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr266516967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása