Végéhez közeledik a vári útfelújítási program. Augusztus elejére – az ütemezésnek megfelelően - elkészült a Hess András tér – Szentháromság utca – Szentháromság tér soron következő üteme, azaz a Hadik szobor körüli terület felújítása valamint az Úri utca - Szentháromság utca kereszteződésének burkolat-felújítása, amelyet a Budavári Önkormányzat saját beruházásban valósított meg.  

Ismét teljes szakaszon járható az Úri utca, miután a kivitelező Penta Kft. elkészült a Hess András tér – Szentháromság utca – Szentháromság tér soron következő ütemével, az Úri utca – Szentháromság utca kereszteződésének felújításával. 

Megnyitották a felújított Szentháromság utcát is, ahol vágott bazaltkövekből emelt útpályát alakítottak ki. Fontos változás, hogy a Szentháromság utca egyirányúvá vált Szentháromság térről az Úri utca felé, de a kerékpárosok számára mindkét irányból engedélyezett a behajtás. 

Ismeretes, a Hess András téren a munkálatok már július közepére befejeződtek, itt a kis parkot is felújította az Önkormányzat, és új utcabútorokat is kihelyeztek. A Szentháromság tér díszburkolatának kialakítása folyamatban van, hamarosan itt is végeznek a munkálatokkal. Érdemes megjegyezni, hogy a felújított Szentháromság téren tilos lesz a parkolás.  

A Hess András tér – Szentháromság utca – Szentháromság tér felújítására 1,2 milliárd forintot biztosított az Önkormányzat a költségvetésében. 

Szeptember első hetére elkészül a Mátyás-templom előtti és a templom északi oldalán lévő területek felújítása is. Ezt követően a templom mögötti területen, a déli oldalon és a Szent István szobor körüli területen kezdődik meg a felújítás. A munkálatok várható befejezése november közepe. Ezen munkálatokra az állam közel 700 millió forintot biztosított a kerületnek.


Címkék: útfelújítás Úri utca Szentháromság utca

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr846573037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása