Egyre többen választanak közlekedési eszközként kerékpárt, vagy robogót. Néhányan azonban úgy gondolják, hogy egy kisebb teljesítményű jármű, kevesebb felelősséggel is jár. Statisztikák támasztják alá, hogy a balesetek nagy részében az alkohol fogyasztás döntő szerepet játszik. Figyelembe kell venni, hogy bármilyen járművel is veszünk részt a forgalomban az alkoholos befolyásoltság alatt érzékeink eltompulnak, lelassulnak, amely a baleset egyik oka is lehet. Az alkoholos befolyásoltság alatt közlekedők nem csak a baleset okozói, de a baleset okozta sérülések elszenvedői is lehetnek. Hatóságunk illetékességi területén nem múlik el úgy hét, hogy ne találkozzunk olyan személyekkel, akik felelőtlen döntésükkel veszélyeztetik akár a saját, akár mások testi épségét. A rendőrség továbbra is mindent megtesz, hogy kiszűrje a forgalomból az ittasan vezetőket.
 

Hangos robajra lett figyelmes az éppen takarítást végző hölgy. Az intézmény földszinti előszobájában egy ismeretlen férfi állt, aki, miután látta, hogy nincs egyedül, menekülni kezdett, de az időben érkező állampolgári segítségnek köszönhetően sikerült őt elfogni. Az elfogott férfi kihallgatása során elismerte, hogy a lakás ajtaját berúgta és tettét azzal indokolta, hogy roppant ideges volt és a feszültségét így vezette le. Ellene lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága. 

A Déli-pályaudvar metrószintjén találtak rá járőreink egy férfire, aki ittassága folytán kommunikációra is képtelen volt. A férfi nem rendelkezett semmilyen irattal, és a vele lévő személyek is csak a keresztnevét ismerték. Alkoholmérgezés gyanúja miatt hívtak hozzá mentőt, akik a férfit egészségügyi ellátás céljából elszállították. 

Az idei nyár változékony időjárása megviseli az állampolgárok tűrőképességét, idegrendszerét és kihatnak azok mentális feszültségtűrő képességére is. Néhány nappal ezelőtt kollégáinkat azért riasztották egy ház lakói, mert veszekedést hallottak és a hangzavar miatt attól tartottak, hogy esetleg tettlegességig fajulhatnak a dolgok. A kiérkező járőrök a lakásban egy feldúlt lelki állapotú hölgyet, valamint egy csuromvizes ruhájú férfit találtak. A páros hölgy tagja a kiérkező rendőröknek elmondta, hogy veszekedésük hevében férjét leöntötte egy fazék vízzel, hátha ennek következtében annak hangulata lecsillapodik. Tekintettel arra, hogy bántalmazás, fenyegetés nem történt és a veszekedő felek is lecsillapodtak, az eset további intézkedést a rendőrök részéről nem igényelt.
 

Szintén csendháborítás miatt tett panaszt egy magánszemély, aki azt nehezményezte, hogy 18:00 óra körüli időben a Filozófusok kertjében egy közel 30 főből álló csoport hangoskodik. A kiérkező járőr megállapította, hogy egy akusztikus hangszerekkel zenélő és táncoló, fiatalokból álló csoport tartózkodik a kertben, akik nem szándékoztak más nyugalmát megzavarni és a figyelmeztetés is elég volt a nyugalom helyreállításához.
 

A napokban egy nyerges vontató okozott kisebb felfordulást a kerületünkben. A szerelvény vezetője figyelmen kívül hagyva a jelzőtáblákat egy mindkét irányból behajtani tilos jelzés alatt álló útra hajtott, ami egyenesen a Clark Ádám téri villamos-megállóig vezette. A sofőr azonban ott már nem tudott továbbhajtani, így megkísérelt megfordulni. A manővert a szűk helyre való tekintettel viszont csak úgy sikerült végrehajtania, hogy a környezetében lévő jelzőtáblát, korlátot, a sétány faburkolatának egy részét letarolta. A sofőr védekezésül elmondta, hogy a GPS adta tanácsokat követve tévedt erre az útra, és későn eszmélt rá arra, hogy nem megfelelő helyen jár.
 

Az elmúlt időszakban trükkös lopásokkal kapcsolatban érkezett hatóságunkra feljelentés. Előbb egy magukat villanyóra leolvasónak kiadó pár tévesztett meg egy idős hölgyet, majd az ingatlanába bejutva, a hölgy figyelmét elterelve tulajdonítottak el értékeket, míg egy másik esetben pedig egy férfi adta ki magát egy közismert internetszolgáltató cég dolgozójának, és az alkalmas pillanatot kihasználva lopott ékszereket.

Kérjük kerületünk lakosait, mielőtt bárkit beengednének lakásukba, győződjenek meg arról, hogy valóban valamelyik szolgáltatótól jöttek-e, valóban e cégek valamelyikének alkalmazottait engedik be lakásukba. Kérjék el meghatalmazásukat, vagy a szolgáltató által kiállított igazolványukat, kártyájukat. Amennyiben bizonytalanok lennének, akkor hívják a rendőrséget!
 

Kutyáját sétáltató nő figyelt fel arra a férfira, aki az egyik lakóház kaputelefonját ütlegelte, feszegette. A megadott személyleírás alapján a helyszín közelében sikerült a férfit elfogni, aki cselekményére nem tudott elfogatható magyarázatot adni. Az általa elkövetett cselekmény miatt ellene szabálysértési eljárást indítottunk.
 

Kerületünk egyik szórakozóhelyről érkezett bejelentés arról, hogy egy vérző fejű fiatal férfi kér rendőri segítséget. A helyszínre kiérkező járőröknek elmondta, hogy előzetes szóváltás után az egyik külföldi vendég egy üvegpohárral fejbe vágta, aminek következtében fejbőre felrepedt. Miközben a helyszínre érkezett mentősök sebét ellátták, munkatársaink elfogták a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható személyt, aki kihallgatása során elmondta, hogy túl sok szeszesitalt fogyasztott, emiatt elvesztette önkontrolját és rosszul reagálta le a kialakult incidenst. Ellene súlyos testi sértés kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ugyanarról a szórakozóhelyről indultak azok a fiatalok, akik közül egyikőjük ruhátlanul ébredt fel egy parkban. A fiatal nem emlékezett semmire, nem tudta elmondani, hogy mi történt vele. A szórakozóhely kamerái által rögzítettek alapján megállapítást nyert, hogy az ifjú hölgy az átlagosnál jóval több szeszes italt fogyasztott, amely nagyban hozzájárult emlékezetkieséséhez. A ruháján kívül értékei is eltűntek, ezeket azonban szerencsére megtalálták és részére azokat visszaszolgáltatták.

A rendelkezésre álló adatokból a rendőrök megállapították, hogy bűncselekmény nem történt, csak a mértéktelen italfogyasztás hozta kínos helyzetbe a hölgyet.

Itt hívjuk fel a szórakozni vágyók figyelmét, hogy szeszesital fogyasztásakor próbáljanak mérsékletet tartani, és nem csak önmagukra, hanem barátaikra is figyeljenek oda.
 

Boltból hazafelé tartó idős hölgyet támadott meg egy férfi kerületben. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi a bolttól követte áldozatát, megvárta, míg olyan helyre érnek, ahol nem akad szemtanú, majd ott megragadta a nő táskáját és megkísérelte azt eltulajdonítani. A hölgy ragaszkodott az értékeihez, nem engedett az erőszaknak még akkor sem, amikor az elkövető testi erejét kihasználva őt a fölre lökte. Szerencsére a hangos segítségkérésre felfigyelt egy járókelő, aki az elkövetőt megzavarta, így a támadó jobbnak látta, ha a helyszínről elmenekül. A nyomozói munka során sikerült olyan bizonyítékokat beszerezni, amelyek alapján az elkövető elfogása megtörtént, akit később a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezett. Az ügyben hatóságunk rablás kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. 

Agresszíven viselkedő utast szállítottak le a 16-os autóbuszról a kerületben. A magáról megfeledkező férfi az ellenőröknek nem volt hajlandó menetjegyét megmutatni, majd az ellenőr segítségére érkező közterület-felügyelőt több ízben sípcsonton rúgta. A kapitányságra előállított férfi cselekményét nem ismerte el még annak ellenére sem, hogy az esetet több szemtanú is megerősítette. Ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Címkék: Rendőrségi hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr316598287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása