Beköszöntött az ősz és vele együtt az egynyári virágágyásokban kiültetett növények szépsége is megkopott. A FŐKERT Nonprofit Zrt. által fenntartott kiemelt fővárosi parkokban, köztereken megkezdődött az egynyári virágokat felváltó növények kiültetése, eljött a díszkáposzták, árvácskák ideje.

Elsőként az Erzsébet–híd budai hídfőjénél található terelősziget virágágyását ültetik be a Főkert dolgozói. A 132 m2—es területre - a levelével díszítő, hűvös időt kedvelő, az őszi kertek kedvelt dísze - a díszkáposzta kerül. A közönséges káposztából nemesített dísznövényt szín és alakgazdagsága miatt kedvelik mind a szakemberek, mind pedig a parklátogatók. A színpompás egynyári virágok méltó utódja, hisz a zöldtől a fehéren át a piros típusig sok színárnyalatban kapható. A díszkáposzta nem fagyérzékeny, ezért az enyhébb telet károsodás nélkül átvészeli, így díszítő eleme marad a kerteknek az első tavaszi virágok kiültetéséig

Címkék: virágok főkert növényültetés

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr96709385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása