Az I. kerületi Lánchíd utcában és az Apród utcában október 1-jétől, szerdától már csak olyan felújítási munkák folynak, amelyek a közösségi közlekedés és a célforgalom behajtása mellett is elvégezhetőek.

A 86-os busz nem az Alagúton át, hanem újra eredeti útvonalán, a Lánchíd utcán át közlekedik, az alábbi útvonalon:

  • A járat Újbuda felé a Fő utca–Lánchíd utca–Ybl Miklós tér–Apród utca–Szarvas tér–Krisztina körút,
  • Óbuda felé pedig a Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Szarvas tér–Apród utca–Ybl Miklós tér–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Fő utca útvonalon halad majd.

A 990-es autóbusz a felújítás teljes befejezéséig továbbra is a Lánchídon át közlekedik az Erzsébet híd helyett.

Az autósok egyelőre csak célforgalomban hajthatnak be a Lánchíd utcába, azaz az átmenő forgalom nem engedélyezett.

A Szent Gellért rakpart felől változott a Lánchíd utca megközelítése: a járművezetők az Erzsébet híd lehajtójához érkezve az új jelzőlámpás csomópontnál a bal oldali forgalmi sávon keresztül tudnak majd behajtani az Apród utcába, onnan pedig a Lánchíd utcába.

A Clark Ádám tér felől továbbra is a körforgalomból lehet behajtani a felújított útszakaszra.

A Döbrentei utca és az Ybl Miklós tér egy része egyelőre munkaterület marad, oda továbbra is tilos lesz a behajtás. A Lánchíd utca közúti forgalomnak történő teljes átadására az I. kerületi Önkormányzat által a területen végzett felújítás teljes befejezése után nyílik majd mód.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a Lánchíd utcán 30 km/órás sebesség korlátozás kerület bevezetésre. Kérjük, hogy fokozottan tartsák be az új közlekedési rendet és ügyeljenek a gyalogosforgalomra.  

Biztonságosabb lett a közlekedés a Naphegy térségében élők részére, mivel a Kereszt utca - Krisztina körút kereszteződésénél új jelzőlámpás csomópontot  alakítottak ki, továbbá a Szarvas tér - Apród utca kereszteződésében is új jelzőlámpák biztosítják a biztonságos közúti valamint villamos közlekedését. A 18-as villamos Döbrentei téri megállóhelyét a közeljövőben áthelyezik a Szarvas térre.

Képeink:

Címkék: BKK 86-os busz Krisztina krt Szarvas tér Lánchíd utca Döbrentei

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr26749971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása