Kívülről is megújult a szakorvosi rendelő Elkészült a Maros utcai szakorvosi rendelőintézet külső homlokzatának felújítása és részleges falszigetelése, a 25 millió forintos beruházás költségeit a Budavári Önkormányzat finanszírozta.

Maros utca.png

A ’90-es évek második felében, amikor a kerület átvette a Szent János Kórháztól a bezárásra ítélt rendelőt, rendkívül elszomorító állapotok uralkodtak az épületben. A 2000-es évek közepéig zajló fejlesztések során lényegében a lepusztultsággal összefüggő műszaki problémákat kellett orvosolni – például az akadálymentesítés érdekében liftet alakítottak ki –, ezt követően foghattak bele a „szépészeti” munkákba – idézte fel dr. Nagy Gábor Tamás polgármester.

Az épület energetikai hatékonyságának növelése érdekében két évvel ezelőtt korszerűsítették a fűtési rendszert és lecserélték a nyílászárókat is. Új kezelőhelyiségeket, például gyógytorna-szobát és fizikoterápiás helyiségeket is kialakítottak. A felújítás mellett az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a betegek magas színvonalú ellátásban részesüljenek, ezért korszerű berendezéseket, orvostechnikai eszközöket vásárolnak.

2008-ban helyezték üzembe a képdiagnosztizáló röntgen-egységet és tavaly a teljes röntgenberendezést kicserélték. Új műtőasztalt és szemészeti eszközöket is vásároltak. Az önkormányzat az elmúlt tíz évben összesen mintegy 100 millió forintot költött a rendelőintézet fejlesztésére – mondta a polgármester. A járóbeteg szakellátó mellett folyamatosan végezték a felújítási munkálatokat a háziorvosi rendelőkben is.

Tavaly készült el például a Markovits utcai gyermekorvosi rendelő felújítása, idén pedig az Attila úti rendelő nyílászáróit cserélték ki. Dr. Bodroghelyi László, az önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának vezetője szerint a homlokzat felújításával sokkal szebb lett az épület, ahol nem csak dolgozni, hanem gyógyulni is jobb. A főigazgató megköszönte a kivitelezőknek igényes munkájukat, az itt dolgozóknak és a pácienseknek pedig a türelmüket, a nyár második felében lezajló homlokzat-felújítás ugyanis kisebb kényelmetlenségekkel járt együtt.

A családias hangulatú ünnepség után a szakrendelő dolgozói ingyenes vérnyomás- és vércukor- mérést tartottak a rendelő előterében. Az önkormányzat vezetése jó példával járt elől és részt vettek a szűréseken.

Címkék: Maros utca

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr656755569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása