Madáretetők kihelyezése

 2014.11.03. 18:15

A kistestű madarak téli etetése nagyon fontos, ugyanis ezeknek az állatoknak a tartalékaik csak arra elegendőek, hogy át tudják vészelni a fagyos éjszakát. Ha másnap reggeltől nem tudnak kielégítően táplálkozni a nappali periódusban, könnyen elpusztulhatnak a következő hideg éjszakán.

A madarak téli etetését segítve a Budavári Önkormányzat madáretetőket helyez ki a kerületi zöldterületeken, parkokban. A kihelyezett madáretetőket az Önkormányzat téli madáreleséggel rendszeresen feltölti, de kerületünk segítő szándékú lakói is megtölthetik különböző magkeverékekkel, dióval, zabpehellyel, almával.

Kérjük, kenyeret, kenyérmorzsát és sózott szalonnát ne tegyenek az etetőkbe. Ezektől ugyanis a madarak bélhurutot kaphatnak és elpusztulnak.

DSCF4027.JPG

 


Mivel etessük és ne etessük a madarakat:
 

madar_etetes.jpg

Címkék: madáretető

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr496860541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása