Utolsó szakaszához érkezett a Mátyás-templom környezetének rekonstrukciója. A Szentháromság tér átépítéséhez kapcsolódva, a történelmi és idegenforgalmi szempontból egyaránt kiemelt jelentőségű területet teljesen felújítja az önkormányzat.

Szentháromság.png

A templom környezetében, egészen a Halászbástyáig kicserélik a burkolatokat, a Várban már megszokott vágott bazaltkockák mellett, téralakító díszkövekkel teszik még vonzóbbá a nagy forgalmat bonyolító, méltán népszerű közterületet. Végéhez közeledik a Szentháromság tér és környezetének rekonstrukciója, melyet a vári útfelújítási program keretében a Budavári Önkormányzat nagyobb részben saját forrásaiból finanszíroz. Augusztus elején elkészült a Hess András tér, a Szentháromság utca és a Szentháromság tér burkolatcseréje, illetve teljes átépítése, melyre több mint 1 milliárd forintot költött az önkormányzat. A következő ütemben befejeződött a Mátyás-templom előtti és az északi oldal melletti területek felújítása, jelenleg már a Szent István szobrot is magában foglaló déli részen dolgozik a kivitelező. A munkálatokat az állam 700 millió forinttal támogatja. A „II. Mátyás-templom – Halászbástya melletti közterületek burkolat felújítása alapprojekt” keretében megvalósuló fejlesztés során vágott bazaltkővel burkolják a területet, a Szentháromság téren már megismert rétegrendet követve. Újjáépül az olasz lépcső, míg a Szent István-szobor, valamint a templom körül mészkőszegély létesül. Szintén a díszítést szolgálja a templom mellett legyezőszerűen kirakott kiskockakő burkolat. Megváltozik a tér használatának rendje, a korábbi parkolót ugyanis kizárólag alkalomszerűen, rendezvényekhez csatlakozva nyitják meg az autósok előtt. Az engedély nélküli behajtás megakadályozásáról lesüllyeszthető pollerek gondoskodnak. Újdonság, hogy a Szent Mihály-kápolna bejárata előtt, bevilágító üvegek kerültek a gránitburkolatba, a játszótérhez, illetve a nyilvános illemhelyhez vezető, korábban aszfalttal fedett sétarészt pedig, az egységes megjelenés érdekében, szintén bazaltkövekkel burkolták. A megújult teret várhatóan november 30-ig birtokba vehetik a gyalogosok

Címkék: útépítés Szentháromság tér

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr26874869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása