Menesztették a BKK vezetőjét

 2014.12.03. 20:29

A Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött a jövő év első napjától Dabóczi Kálmán, a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető helyettese váltja Vitzéy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ élén.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen döntött személyi változásokról. Távozik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK), a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF), valamint a FŐTÁV Zrt. jelenlegi vezetője.


A Fővárosi Közgyűlés határozatában csütörtöki hatállyal mondott fel Vitézy Dávidnak, akit három hónapos felmondási idejére felmentettek a munkavégzés alól. A testület a felmondást nem indokolta, Vitézy Dávidot a felmondást követően egy havi végkielégítés illeti meg.


Vitézy Dávidot a jövő év első napjától Dabóczi Kálmán, a Közlekedéstudományi Intézet ügyvezető helyettese váltja. Díjazása bruttó havi 1 millió 600 ezer forint lesz.
vitezy.jpg
Nagyunyomi-Sényi Gábor, a BFVK vezérigazgatójának szintén csütörtöki hatállyal mondtak fel. Január elsejétől a társaság vezetője Barts J. Balázs lesz, munkájáért bruttó havi 1 millió 300 ezer forintot kap majd.

Az FKF élén Klug Lajost Horváth Béla, a FŐTÁV-nál Mitnyan György váltja Fekete Csaba jelenlegi vezérigazgatót.

A testület döntött arról is, hogy Bán Tamásnak, a Budapesti Városigazgatóság Zrt. vezérigazgatójának havi bruttó díjazását 1 millió 900 ezer forintra módosítja.
A Fővárosi Közgyűlés múlt szerdán döntött arról, hogy jövő év január 15-től létrehozza az új városüzemeltetési holdingot. A testület akkor bruttó havi 1,6 millió forint fizetést szavazott meg Bán Tamásnak.

A közgyűlés ugyancsak zárt ülésen megválasztotta hét bizottságának tagjait is.

Címkék: FKF BKK FŐTÁV

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr876955301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása