Demonstrációt tartanak 2015. január 2-án, pénteken délután az Andrássy úton, az Operaház előtti területen. A rendezvény előkészületi munkái miatt várhatóan már 9 órától lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között. A forgalomkorlátozás miatt változik az M1-es metró, a 105-ös és a 979-es busz közlekedése.

105-ös és 979-es autóbusz

2015. január 2-án, pénteken a 105-ös busz várhatóan 9 órától az utolsó indulásig, a 979-es busz pedig az első járat indulásától kb. éjfélig módosított útvonalon közlekedik.

A Gyöngyösi utca M, illetve Újpalota, Nyírpalota út felé a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca-Izabella utca-Andrássy út útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M és a Vörösmarty utca megállót. A terelt útvonalon az alábbi ideiglenes megállókban lehet az autóbuszra fel- és leszállni:

  • Szent István Bazilika (a 9-as autóbusz megállója),
  • Arany János utca M (a 9-as autóbusz megállója),
  • Báthory utca (a 9-as autóbusz megállója),
  • Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca) (a 72-es és a 73-as trolibusz megállója),
  • Ferdinánd híd (Izabella utca) (a 73-as és a 76-os trolibusz megállója),
  • Vörösmarty utca M (a 73-as és a 76-os trolibusz megállója).

 

Az Apor Vilmos tér illetve Csepel, Csillagtelep felé az autóbusz az Andrássy út-Izabella utca­­-Szondi utca-Vörösmarty utca-Podmaniczky utca-Bajcsy-Zsilinszky út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Vörösmarty utca, az Oktogon M, az Opera M és a Bajcsy-Zsilinszky út M megállót. A járat a terelt útvonalon az alábbi ideiglenes megállókban áll meg:

  • Izabella utca (az Andrássy út kereszteződése után),
  • Ferdinánd híd (Izabella utca) (a 73-as trolibusz megállója),
  • Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca) (a 72-es és a 73-as trolibusz megállója),
  • Báthory utca (a 9-es autóbusz megállója),
  • Arany János utca M (a 9-es autóbusz megállója),
  • Szent István Bazilika (a 9-es autóbusz megállója).

M1-es metró

 

Az M1-es metró 2015. január 2-án, pénteken 17 órától az utolsó indulásig biztonsági okokból nem áll meg a Vörösmarty tér irányában az Opera állomáson.

70-es és 78-as trolibusz

Amennyiben a demonstráción résztvevők száma azt szükségessé teszi, a 70-es és a 78-as trolibuszok forgalma is módosul: ez esetben az előbbi az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Lövölde tér között, rövidített útvonalon jár, míg az utóbbi járat egyáltalán nem közlekedik. A trolibuszok helyett a Keleti pályaudvar M és a Kossuth Lajos tér M között – a lezárt szakaszt a Teréz körúton kikerülve – trolipótló autóbuszok járnak.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a rendezvény idején is zavartalan legyen a forgalom. A változások okozta esetleges kellemetlenségek miatt ezúton is kérjük és köszönjük az arra közlekedők türelmét és megértését! (BKK)

Címkék: 105-ös busz

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr237028347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása