Gallyazás

 2015.01.20. 15:42

A téli fagyok sokszor károsítják a fákat, az elfagyott ágak balesetveszélyessé válhatnak, ezért a szezonális munkálatok nagyon fontos mozzanata a sérült, töredezett részek eltávolítása. Városi fák esetén különösen indokolt és rendszeresen meg kell ismételni a faápolási munkálatokat.

A fák metszésének egyik módszere a gallyazás, az ágak eltávolítása a törzsről illetve a koronáról. A fák metszésének másik módszere az ifjítás a korona erőteljes visszavágása, az egész koronát az elágazásokhoz közeli távolságig. Ezzel a módszerrel a fák életét hosszabbíthatjuk meg.

A FŐKERT Zrt. munkatársai a fent említett munkálatokat több helyszínen végzik, - kerületünkben a vár környékén valamint a Széll Kálmán téren január végéig gallyazzák a fákat. 

fokert01.jpg

Címkék: Főkert

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr237091975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása