Tegnap este háromnegyed hat után néhány perccel a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között az egyik vágány melletti támfalról kövek hullottak le és megcsúszott a támfal is.

A két pályaudvar között a biztonságos vonatközlekedés megteremtéséig, amely előreláthatólag néhány napot is igénybe vehet, több vonat  várhatóan csak Kelenföldig közlekedik és onnan is indul.  (Nem megerősített információnk szerint a Székesfehérvári és a Pusztaszabolcsi személyvonatok indulnak Kelenföldtől/Kelenföldig, továbbá a Százhalombattai személyvonatokat lemondták - szerk.)

Déli pályaudvar és Kelenföld között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok váltakozó irányban, sebességcsökkentéssel. Mindezek időveszteséget, akár félórás késéseket is okozhatnak a vonatforgalomban a Budapest–Győr; a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely; az észak és dél-balatoni; a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs; a Budapest–Baja és a Budapest-Dunaújváros, illetve a csatlakozó vonalakon is.

Korábban a Kerepesi úti híd átépítése miatt ideiglenesen a Déli, illetve a Kelenföldi pályaudvarra átirányított vonatok ismét a Keleti pályaudvarra közlekednek és onnan is indulnak, kivéve, a Bajára közlekedő Sugovica és Gemenc expressz vonatokat, amik továbbra is a Déli pályaudvarra közlekednek.

A MÁV-START Zrt. a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között a könnyebb eljutás érdekében a személyszállító vonatoknál felármentességet biztosít, a helyzet fennállásának időtartamára.

Indulás előtt kérjük tájékozódjanak a MÁV START honlapján!

Címkék: alagút balesetveszély MÁV Déli

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr687109435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.